avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun propriu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun propriu?

Buna,

1. Daca am cumparat un imobil inainte de casatorie, iar apoi m-am casatorit cu sotul (care era coproprietar) al imobilului respectiv. Si acum, casatorita fiind, vand acel imobil. Banii respectivi vor fi ai mei, proprii, nu?

2. Am (bun propriu) si actiuni la o firma, dividendele respective vor reprezenta bun propriu, sau comun?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinelapolescu , utilizator 18:08, 23 Iunie 2010
In ce priveste imobilul, asa cum ati expus problema: tot ce aveti dobindit inainte de casatorie, este bun propriu (chiar daca sinteti proprietar numai pe o anume parte din imobil, prin acea cumparare inainte de casatorie, partea dvs. nu se imparte la un eventual partaj)
Nu m-ati inteles. Eu am cumparat imobilul de la 5 persoane asociate (coproprietari - unul dintre ei era actualul sot) si l-am cumparat ca bun propriu (nu in coproprietate cu viitorul sot, cum ati inteles dv.)
Deci mentin intrebarea 1....si 2 la care nu mi-ati raspuns.
sa inteleg ca dvs ati cumparat un imobil de la 5 asociati printre care unul dintre ei, dupa vanzare v-a devenit sot.
asta inseamna ca bunul este PROPRIU. conteaza situatia la momentul incheierii contractului de vanzare.

av.m.vasilescu
marinelapolescu a scris:

Nu m-ati inteles. Eu am cumparat imobilul de la 5 persoane asociate (coproprietari - unul dintre ei era actualul sot) si l-am cumparat ca bun propriu (nu in coproprietate cu viitorul sot, cum ati inteles dv.)
Deci mentin intrebarea 1....si 2 la care nu mi-ati raspuns.


OK, deci daca dvs. ati cumparat singura imobilul, inainte de casatorie, este al dvs., bun propriu.
Dividendele, se pot considera "venit comun", hmm... depinde. Aici astept si parerea altor membri de pe site, cu experienta in domeniu.
bunul cumparat inainte de casatorie este bun propriu.

Alte discuții în legătură

Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)