avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de concesiune: inadmisibilitatea invocarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de concesiune: inadmisibilitatea invocarii uzucapiunii

Am un teren de la primaria din Eforie Sud in folosinta ( concesiune ) pentru care am platit impozit anual si primaria vrea sa mi-l ia , cum pot sa intru in posesia lui ( platesc impozit pe teren din 1988 )
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:50, 24 Iunie 2010
Din moment ce aveti concesiune pe teren (probabil pe 49 de ani) nu are cum sa vi-l ia decat dupa terminarea perioadei pentru care aveti concesiunea.
av.M.Hornea
Odata ce aveti act de concesiune, nu se poate spune ca stapaniti terenul ca un adevarat proprietar - nu sunt indeplinite conditiile pentru a uzucapa. Puteti face o oferta de cumparare catre primarie - poate vor sa vi-l vanda, si atunci veti deveni proprietar.
sorin123 a scris:

Am un teren de la primaria din Eforie Sud in folosinta ( concesiune ) pentru care am platit impozit anual si primaria vrea sa mi-l ia , cum pot sa intru in posesia lui ( platesc impozit pe teren din 1988 )

In afara de cele mentionate de colega mai sus, contractul de concesiune are ca obiect un bun proprietate publica, inalienabil .Prin urmare,acesta nu poate fi dobandit prin intermediul prescriptiei achizitive(posedandu-l treizeci de ani ), nici prin intermediul altor acte translative de proprietate.

Insa, odata ce acesta e cuprinsa in proprietatea privata a statului, poate fi perfectat un contract de vanzare -cumparare.

Succes.
:)

Concesiunea poate privi si bunuri aflate in proprietatea privata a statului, orasului, comunei, nu doar pe cele aflate in proprietatea publica.

Ceea ce nu inseamna, totusi, ca un concesionar ar putea uzucapa.
In ce conditii se poate anula o astfel de concesiune ?

Alte discuții în legătură

Inregistrare si imozitarea persoanelor juridice in cadrul primariei dorela dorela buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu rezolvare urm probleme: Lucrez de 2 luni la o primarie la tara la biroul taxe si impozite unde este un ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Ipotecare bun concesionat feel feel poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului? (vezi toată discuția)