avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita/credit imobiliar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita/credit imobiliar

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie:
In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la care eram si angajat in momentul repectiv, motiv pentru care creditul a fost acordat cu o dobanda preferentiala (foarte mica). La credit am adus ca si codebitor un parinte si bineinteles ca garantie - imobilul achizitionat. In contract se specifica ca daca contractul de munca se incheie din orice motiv creditul va trece la dobanda standard. La sfarsitul anului 2009 departamentul unde lucram a fost desfiintat si nu mi s-a oferit un alt post - mi-au acordat in schimb un termen de 6 luni cu aceeasi dobanda preferentiala la credit. Dupa 6 luni(adica astazi)mi s-a modificat rata de la 250 chf la 600 chf (de la 790 lei la 1890 lei). Deoarece ma aflu in imposibilitatea de a plati aceasta rata va intreb:
1. Daca se ajunge la executare silita si banca nu-si poate recupera toata creanta din vanzarea imobilului adus in garantie poate executa silit si codebitorul? Mai exact, in ce masura il va afecta pe codebitor executarea silita?
2. Dupa contractarea creditului m-am casatorit. Sotia mea va fi afectata in vreun fel de executarea silita (poprire pe salariu)?
3. Dupa ce imi vinde imobilul si alte bunuri din proprietatea mea ce pot fi valorificate ce se intampla cu diferenta de creanta care nu a putut fi acoperita?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:41, 24 Iunie 2010
si dvs si coplatitorul raspundeti pt acel credit cu bunurile si veniturile dvs. daca ramaneti datori in urma vanzarii la licitatie a apartamentului, raspundeti solidar pt diferenta.
sotia nu are legatura cu acest credit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Codebitor: intrebare sdenis51 sdenis51 Buna ziua. Sunt garant ipotecar pentru mama mea care a obtinut un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2008 si pe care am ajutat-o, ... (vezi toată discuția)