avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 10 ani

Am aflat dupa 10 ani de moartea tatalui .De ce asa de mult?fiindca nu eram in relatii foarte stranse .E o poveste mai lunga.Nu a divortat de mama mea si sunt singura mostenitoare legala.Sunt deja proprietara apartamentului ,doar pe hartii findca in acel apartament locuieste cineva.Insa am fost chemata la tribunal unde mi se contesta acest drept ,de catre o persoana care afirma ca este fica unei concubine ( descedata si aceasta dupa 6 luni de la moartea tatalui) ,el traind libertin:D. Acum se face ancheta sociala fiindca nu a avut 6000 pentru timbru,dar a declarat ca in 2001 a facut o inmormantare in valoare de 10000=D>,avand pretentii sa ii restituim jumatate cheltuieli....insa in acea perioada valoarea unui apartament era de 7000.In actul de deschidere a spus doar minciuni, ea nici macar nu stia ca decedatul nu a divortat niciodata de singura SOTIE -mama mea.Intrbarile mele ar fi:-cum poate cineva sa traiasca in concubinaj daca e casatorit(bigamie?)concubinaj=convietuire NELEGITIMA -atunci totusi cum poti sa ceri un drept la tribunal daca nu ai trait legal.-Cat poate dura un astfel de proces? uitasem sa spun ca nu are nici macar buletinul pe acea adresa ,doar sa folosit de acel apartament dandu+l spre inchiriere ,si tot ea a fost cea care ne+a anuntat si de deces dupa 10 ani insa intr+o forma marsava...dorea ca mama mea sa mearga la un notar sa+i semneye niste acte ca sa poata reiinoi niste contracte de utilitati ,cica:)
Cel mai recent răspuns: ContSters154704 , utilizator 19:17, 16 Aprilie 2013
O persoana poate trai in concubinaj daca e despartit doar in fapt de sot/sotie.
In rest, nu intelegem in ce temei v-a contestat dreptul de proprietate. Este fiica tatalui dvs.?
Apartamentul pe numele cui era?
Spuneti ca sunteti proprietara pe hartii, intelegem ca aveti certificat de mostenitor.
De principiu nu va poate anula actul, eventual sa recupereze din presupusa creanta, dar mai trebuie sa si probeze.
Incercati sa platiti un avocat care sa se intereseze despre ce este vorba.
Se poate sa fiti straina de succesiune...
Deci, nu aveti drept de proprietate...
Daca user-ul spune ca

Sunt deja proprietara apartamentului ,doar pe hartii


nu e straina de succesiune, este chiar proprietara. Doar ca cineva vrea sa-i anuleze actul, ceea ce nu cred ca se poate.
Am angajat un av.care a facut intampinarea,insa nu m-a putut reprezenta.Probabil voi cauta altul din acel oras,maine voi afla ce s-a intamplat cu acea ancheta sociala,pt impsibilitatea de plata a timbrului...de catre reclamanta.Ea este fica ultimei concubine.Apartamentul a fost cumparat doar pe numele tatalui meu ,astfel am intrat in posesia bunului.Reclamanta era sigura ca nu vom putea trece apartamentul pe mine fiindca era certificatul de deces la ea=D>.Eu pot sa cer ca din data in care am devenit proprietara sa mi se plateasca chirie?alfel ei ii convine sa tot amane procesul....
Puteti sa ii cereti daune, pt lipsa de folosinta, dar trebuie sa faceti si o actiune in evacuare, altfel nu puteti sa o dati afara ( doar daca pleaca ea amiabil, ceea ce cred ca nu se poate).

E clar ca a introdus aceasta actiune sa mai traga de timp sa stea acolo, pt ca altfel nu are nici o calitate.

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj nusa_cenuse nusa_cenuse Situatia urmatoare: tatal paraseste sotia si copilul si fara sa divorteze traieste in concubinaj cu o alta femeie, rezultand 2 copii recunoscuti.Tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenite ursuletul75 ursuletul75 Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lau_25 lau_25 Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile. Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 ... (vezi toată discuția)