avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 10 ani

Am aflat dupa 10 ani de moartea tatalui .De ce asa de mult?fiindca nu eram in relatii foarte stranse .E o poveste mai lunga.Nu a divortat de mama mea si sunt singura mostenitoare legala.Sunt deja proprietara apartamentului ,doar pe hartii findca in acel apartament locuieste cineva.Insa am fost chemata la tribunal unde mi se contesta acest drept ,de catre o persoana care afirma ca este fica unei concubine ( descedata si aceasta dupa 6 luni de la moartea tatalui) ,el traind libertin:D. Acum se face ancheta sociala fiindca nu a avut 6000 pentru timbru,dar a declarat ca in 2001 a facut o inmormantare in valoare de 10000=D>,avand pretentii sa ii restituim jumatate cheltuieli....insa in acea perioada valoarea unui apartament era de 7000.In actul de deschidere a spus doar minciuni, ea nici macar nu stia ca decedatul nu a divortat niciodata de singura SOTIE -mama mea.Intrbarile mele ar fi:-cum poate cineva sa traiasca in concubinaj daca e casatorit(bigamie?)concubinaj=convietuire NELEGITIMA -atunci totusi cum poti sa ceri un drept la tribunal daca nu ai trait legal.-Cat poate dura un astfel de proces? uitasem sa spun ca nu are nici macar buletinul pe acea adresa ,doar sa folosit de acel apartament dandu+l spre inchiriere ,si tot ea a fost cea care ne+a anuntat si de deces dupa 10 ani insa intr+o forma marsava...dorea ca mama mea sa mearga la un notar sa+i semneye niste acte ca sa poata reiinoi niste contracte de utilitati ,cica:)
Cel mai recent răspuns: ContSters154704 , utilizator 19:17, 16 Aprilie 2013
In Romania totul merge cu incetinitorul... si ne mai miram de ce suntem mereu CODASI.O ancheta sociala in 3 luni??????????????????Vai de poporul asta parca e blestemat.Sunt dezamagita de felul cum functioneaza justitia in Romania.
Buna ziua am revenit dupa 3 ani;ata a fost nevoie pentru o hotarare pentru un caz simplu si stupid.As dori daca se poate sa primesc si din partea altor avocati o parere despre o hotarare. Mi se constata nulitate absoluta a certificatului de mostenitor in temeiul art.85 alin.1 din legea 36/1995.reclamanta fiind fica UNEI concubine a tatalui meu (concubina a decedat dupa 6 luni de la decesul Tatalui meu) care "statea " in apartament cu respectivii. Cum se poate ca un JUDECATOR sa intrebe un av."Daca o sa castigati acest proces cu cine o sa va judecati ?" Avocatul: " E traba noastra cu cine o sa ne judecam "
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
ContSters154704, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii cu frati rezultati din concubinaj nusa_cenuse nusa_cenuse Situatia urmatoare: tatal paraseste sotia si copilul si fara sa divorteze traieste in concubinaj cu o alta femeie, rezultand 2 copii recunoscuti.Tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenite ursuletul75 ursuletul75 Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune lau_25 lau_25 Buna ziua, am si eu o intrebare. Mama mea a stat intr-o relatie de concubinaj timp de 10 ani de zile. Tatal meu vitreg,concubinul mamei, are 3 copii din 2 ... (vezi toată discuția)