Buna seara,
As dori sa stiu daca si in ce fel concediul medical poste influenta calculul vechimii in munca si al stagiului de cotizare.In perioada concediului medical se mai platesc cotele aferente pentru sanatate si pensie?Trebuie trecut concediul medical in cartea de munca? Multumesc.
Concediul medical nu influenteaza vechimea in munca, se opreste contributia la pensii calculata la salariul minim pe economie, nu se trece in carnetul de munca.
Buna seara,
Multumesc celor care au avut bunavointa sa-mi raspunda.Din pacate sunt doua raspunsuri contradictorii si eu nu stiu ce sa cred.Nu ne ajuta nici un moderator cu o informatie riguroasa,please?
In caz de incapacitate temporara de munca, contractul de munca se suspenda de drept conform art.50 lit.b din Codul muncii, iar in cazul concediului de maternitate, contractul de munca se suspenda de drept conf.art.50 lit.a din Codul muncii.
Insa, avand in vedere faptul ca contractul de munca se suspenda de drept, nu este obligatorie intocmirea unei decizii in acest sens, deci, nu este obligatorie trecerea concediului medical in carnetul de munca. Davada suspendarii contractului de munca in caz de incapacitate temporara de munca sau concediu de maternitate se face cu certificatul de concediu medical.
Multumesc,pare mult mai clar,dar tot nu am inteles daca, cateva luni de concediu medical de care as avea nevoie pentru o interventie chirurgicala mi-ar putea afecta calculele pentru iesirea la pensie,in sensul prelungirii termenului cu lunile de concediu medical. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati preciza si acest lucru.
Alte discuții în legătură
Concediu medical
joe17
Buna ziua! As dori, daca se poate, cateva opinii in leg cu 2 probleme:
1. exista o stipulare clara care sa precizeze ca dupa 30 de zile neintrerupte de ... (vezi toată discuția)