avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama singura cu 3 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama singura cu 3 copii

Buna seara!
Am si eu o intrebare. Am o cunostiinta (vecina cu soacra mea) care este mama singura (nu e casatorita si nici nu afost) a trei copii (12,10 si respectiv 5 ani). Impreuna cu bunica au un venit de 1400 RON pe familia compusa din ele doua si cei trei copii. As dori sa stiu ce fel de ajutor social poate primi aceasta mama singura care isi duce viata de azi pe maine plina de datorii?? De sprijin financiar poate sa obtina de la stat???Si unde trebuie sa apeleze, la asistenta sociala???? Stiam ceva de ajutor pentru familia monoparentala si alocatie complementara!?!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:11, 24 Iunie 2010
In acest caz, cred ca va referiti la alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala.
Temeiul legal in acest sens este Ordonanta de urgenta nr.105/2003 privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustine pentru familia monoparentala, aprobata cu completari prin Legea 41/2004 precum si
HG 1763/2005 privind corectarea limitelor de venituri si indexarea cuantumului alocatiei familiale complementare si al alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala .
Multumesc, am sa ma documentez! Vreau sa ajut aceasta femeie ptr.ca e batuta de Dzeu si copii aceia,doi dintre ei fiind la scoala au merite deosebite, merita un trai macar putin mai bun decat au in prezent.Ea nu se descurca si de aceea am considerat ca e frumos sa o ajut.
de ajutor social nu poate beneficia...au venitul prea mare, si se ia " pe familie", nu pe membru de familie. se incadreaza la alocatie de sustinere pentru familia monoparentala, pe o.u.g. nr. 105/2003, in cuantum de 85 lei.
mergeti la primarie, depuneti cerere, cupoanele de alocatii si celelalte documente doveditoare privind venitul , actele de identitate, si livretul de familie. Succes. :)
mozagabriele a scris:

Buna seara!
Am si eu o intrebare. Am o cunostiinta (vecina cu soacra mea) care este mama singura (nu e casatorita si nici nu afost) a trei copii (12,10 si respectiv 5 ani). Impreuna cu bunica au un venit de 1400 RON pe familia compusa din ele doua si cei trei copii.


Doamna primeste pensie alimentara pentru cei 3 copii? Daca nu, de ce? Copii saunt recunoscuti de tatal lor? Poate ca e posibil sa se faca ceva in sensul asta. Ce profesie are dumneaei? Poate e posibil sa isi gaseasca un loc de munca.
Multumesc pentru interes!
Primeste de la tatal copiilor aprox.100 RON, caci si acela nu stiu pe unde lucreaza, are un venit mizer, mai plateste mai nu plateste. El nu sta cu ea si copiii.Ea lucreaza la o firma italiana de incaltaminte, dar e putin neindemanatica si nu prea cistiga. Stiti cum e la patronii italieni. Are noroc ca mai traieste bunica (mama ei) si ca mai are si aceea o pensie, altfel ar fi vai de ei. Acum au la intretinere datorii de 4200 RON
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
mozagabriele, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru familia monoparentala pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de la stat pentru familii monoparentale florin_io florin_io Care sunt drepturile unei astfel de familii, unde sotul a murit. Au ramas sotia si 2 copii(de 5 si 1 an). Durata casniciei a fost sub 10 ani. (vezi toată discuția)
Alocatie pt.copil cu tata in italia si copilul in romania laurentiucioaga laurentiucioaga buna ziua...as dori sa aflu daca eu muncind in italia de 3 ani cu forme legale, pot beneficia de alocatie pt. copil de aici...copilul este in grija bunicilor ... (vezi toată discuția)