avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie pt.copil cu tata in italia si copilul in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie pt.copil cu tata in italia si copilul in romania

buna ziua...as dori sa aflu daca eu muncind in italia de 3 ani cu forme legale, pot beneficia de alocatie pt. copil de aici...copilul este in grija bunicilor in romania,eu fiind divortat...va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurentiucioaga , utilizator 19:56, 22 Martie 2011
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

Art. 2
Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti, in conditiile legii, in Romania, daca locuiesc impreuna cu parintii.(1) Alocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti pe baza acordului acestora sau, in caz de neintelegere, pe baza deciziei autoritatii tutelare ori a hotararii judecatoresti, parintelui caruia i s-a incredintat copilul spre crestere si educare.
(2) Alocatia de stat pentru copii se plateste si tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei, in conditiile legii.
Alocaţia de susţinere pentru familii monoparentale
Alocaţia de susţinere pentru familii monoparentale se acordă familiilor formate din persoană singură şi copii în vârsta de până la 18 ani aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta.
Persoana singură poate fi o persoană aflată în una din urmatoarele situaţii:

necasatorită;
vaduva;
divortata;
al carei sot/sotie este arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 zile si executa o pedeapsa privativa de libertate;
a fost numit tutore sau i s-a încredintat sau dat în plasament unul sau mai multi copii.
Cuantumul alocaţiei de susţinere pentru familii monoparentale
Începând cu 1 noiembrie 2008:
pentru familia cu 1 copil = 70 lei
pentru familia cu 2 copii = 80 lei
pentru familia cu 3 copii = 85 lei
pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii = 90 lei
Nota: Pentru familiile beneficiare de ajutor social in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cuantumul alocatiei familiale complementare se majoreaza cu 25%. Plata drepturilor se face de către DMSSF în baza deciziei emise de către directorul executiv al acesteia.

Condiţii de acordare
Salariul minim net pe economie ce se ia în calcul la stabilirea limitei de venituri până la care de acordă alocaţia familială complementară sau, după caz, alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, este de 423 de lei (conf. Legea 236/2008).

[ link extern ]

copilul e in intretinerea dvs?
Minorul v-a fost incredintat dumeavoastra,cu sentinta definitiva? Aveti cetatenie,rezidenta,sau doar drept de lucru? Aceste aspecte sunt esentiale.

sarut mina....da copilul,prin divort,mi a fost incredintat mie prin sentinta definitiva si irevocabila.....nu am cetatenie,am rezidenta,lucrez cu contract de munca de 3 ani...copilul sta in romania la parintii mei. intrebarea este....pot beneficia de alocatie din italia? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de la stat pentru familii monoparentale florin_io florin_io Care sunt drepturile unei astfel de familii, unde sotul a murit. Au ramas sotia si 2 copii(de 5 si 1 an). Durata casniciei a fost sub 10 ani. (vezi toată discuția)
Ajutor pentru familia monoparentala pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am un baiat student anul V la medicina loc cu taxa .Primeste pensia de urmas in cuantum de 350 ron.Venitul meu net era in luna martie de 340 ron ... (vezi toată discuția)
Alocatie de sustinere familie monoparentala mariaandrada mariaandrada sunt divortata si pe 1 iulie se termina perioada de crestere a copilului si incep serviciul .o sa am un salariu pe cartea de munca de 9 mil .as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)