in data de 07-06-2010 am avut un accident de circulatie cu ranire de persoana.Vina i-mi apartine deoarece nu am respectat semnificatia indicatorului cedeaza trecerea.Mentionez ca victima este o cunostinta si se afla in masina mea.de asemenea nu a avut nevoie de spitalizare,suferind doar niste zgarieturi minore la mana.Victima nu vrea sa faca plangere si nici nu a fost chemata la audieri pana in prezent.Care ar fi demersul anchetei,sau ce ar trebui sa fac eu in continuare?VA MULTUMESC.
Actiunea penala in cazul infractiunilor de vatamare corporala din culpa se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in termen de 60 de zile de la producerea accidentului.
daca persoana vatamata nu depune plangere penala prealabila nu veti fi cercertat penal pentru aceea fapta.
Din ceea ce ati expus dvs, faptul ca sunteti cunostinta cu partea vatamata si ca nu vrea sa faca plangere...pot sa va zic ca veti primi doar o sanctiune contraventionala de la politia rutiera.
Va fi dispusa o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, daca lipseste actul de sesizare, plangerea penala prealabila, introdusa la organele judiciare in termen de doua luni de la savarsirea activitatii infractionale.
2 plangeri nup
adys98
Sunt proprietarul unui bar. In luna februarie 2011 , in localul meu ,a avut loc un scandal , cu urmatoarele consecinte :
- spitalizarea ... (vezi toată discuția)