Buna ziua am si eu o nedumerire, dupa ce am fost la politie am dat declaratii si toate cele ,dosarul meu a plecat la Parchet. Acuma am primit acasa o rezolutie in care se dispune neinceperea urmaririi penale impotriva mea pentru vatamare si fuga,dar mai scria ca Solutia se comunica ?! deci nu asta ii solutia ? trebuie sa mai astept sau cum merge treaba ? Si daca ar fi suficienta rezolutia aceasta ce ar trebuii sa fac sa imi recuperez permisul de conducere ?
Ba da, aceasta este rezolutia procurorului , dar ea poate fi atacata la primul procuror in termen de 20 de zile de la comunicare! Abia dupa ce trece acest termen , care este un termen de decadere , veti putea merge la politie pentru a cere inapoi permisul de conducere!B-)
Trebuie sa te consideri un om chiar norocos daca ai primit aceasta solutie.Da se comunica, de aceea ai si primit-o pentru ca s-a comunicat.Trebuie sa stii insa ca partea vatamata, in situatia in care este nemultumita de aceasta solutie poate formula plangere la procurorul ierarhic superior in 20 de zile de la comunicarea solutiei, apoi la instanta in masura in care solutia a fost mentinuta.
In privinta carnetului ai solutia comunicata de catre parchet si cu ea te duci la politie si iti ridici carnetul dupa expirarea termenului de 20 de zile in prealabil urmand sa verifici daca s-a formulat plangere de catre partea vatamata sau nu.
Chiar nu inteleg toate aceste comentarii pe langa intrebarile utilizatorului! De unde stiti care au fost evenimentele si de ce va pronuntati asupra solutiei procurorului?! Suntem o tara de carcotasi!?B-)
Daca accidentul nu s-a soldat cu victime sau cu ranirea unei persoane , soferul avea timp 24 de ore sa se prezinte la politie sa declare accidentul!Deci , putea pleca lejer acasa , sa bea o bere , sa se uite la meci si sa se duca peste 10 ore la sectia de politie si sa inregistreze accidentul! :D
In aceasta rezolutie este specificat faptul ca victima poate sa ceara despagubiri doar daca actioneaza in instantele civile,dar avand in vedere ca a avut 4 zile de ingrijiri medicale de la I.M.L nu prea mai sunt multe de spus. Va multumesc frumos pentru raspunsurile promte
Accident
JosefC
buna seara.Revin cu (inca) o intrebare.Recent, un prieten de\'al meu, a cauzat un accident soldat cu \\"victima\\"...fara nevoie de ingrijiri medicale, fara ... (vezi toată discuția)