avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident

buna seara.Revin cu (inca) o intrebare.Recent, un prieten de'al meu, a cauzat un accident soldat cu "victima"...fara nevoie de ingrijiri medicale, fara internari, doar cateva contuzii.A primit de la politie o dovada cu drept de circulatie de 15 zile,proces verbal, iar acolo undeva scrie intr'o rubrica "DOSAR PENAL".
Asta inseamna ca i se va deschide dosar de cercetare penala?Iar dupa expirarea celor 15 zile, va mai avea drept sa conduca?
Cel mai recent răspuns: JosefC , utilizator 23:05, 27 Noiembrie 2013
Inainte sa expire, trebuie sa mearga la Parchet pentru prelungirea dreptului de circulatie.
si in cazul in care nu merge?nu mai poate conduce?
si, i s'a deschis dosar sau nu?
Da are dosar penal, dar daca nu sunt peste 10 zile de ingrijiri medicale solutia va fi de NUP, trebuie sa astepte rezolutia procurorului pentru restituirea permisului, daca nu-si prelungeste dovada si conduce se mai poate alege cu un dosar penal.
Din cate mi'a explicat el "victima" a facut doar o vizita la spital ptr control, apoi a plecat acasa, nu avea nevoie de ingrijiri medicale.Sa inteleg ca :
1.are dosar penal ptr ...vatamare corporala? ( chiar daca victima nu depune plangere)
2.daca inainte de cele 15 zile nu isi prelungeste dovada, nu mai conduce.

Rezulta ca, dupa cele 15 zile...trebuie sa astepte rezolutia procurorului sa vada daca isi primeste sau nu permisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut, dar nu suspendat! andreiutzul andreiutzul Buna ziua, sunt nou pe aici si nu stiu daca s-a mai discutat problema asemanatoare cu a mea pe aici, desi am citit destule topicuri. Problema este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima marcuflorin1980 marcuflorin1980 Buna seara.Am avut un accident rutier cu victima in data de 29.04.2013.Victima a suferit julituri si a fost dus la uregenta unde a stat 4 ore si a primit ... (vezi toată discuția)