avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Restituire cautiune - insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Restituire cautiune - insolventa

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu pasii de urmat in vederea recuperarii unei cautiuni constituite cu ocazia unei cereri de deschidere a insolventei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:53, 24 Iunie 2010
Buna seara .
La deschiderea procedurii insolventei nu se percepe nici o cautiune,poate este vorba de taxa judiciara de 120 lei.Aceasta nu se restituie.
Poate ca va referiti totusi la cautiunea de 10 % perceputa conform art.141 alin.1 din Legea 85/2006.
Restituirea cautiunilor se efectueaza conform art.723 alin.1 din Codul de procedura civila,aplicabil si in materie comerciala .
Marius Bote .
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa si raspunderea penala alexa231980 alexa231980 daca o firma este in insolventa si impotriva administratorului este inceputa cercetarea penala privind falsificarea unei file cec noi, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate maria c. maria c. Am un srl cu datorii doar la finante in valoare de 18.000 lei. Doresc sa demarez actiunea de insolventa simplificata in vederea demararii falimentului si as ... (vezi toată discuția)