avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen legal redactare hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen legal redactare hotarare

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare:
O hotarare judecatoreasca data de Curtea de Apel (Decizie), conform Codului de Procedura Civila, deci legal in cate zile se redacteaza?: 30 de zile calendaristice sau 30 de zile lucratoare? Minim sau maxim 30 de zile?
Pun aceasta intrebare deoarece am primit de curand un raspuns de la Curtea de Apel ca: (referitor la o Decizie din 20.05.2010) aceasta se redacteaza in MINIM 30 de zile LUCRATOARE!
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 18:32, 25 Iunie 2010
redactarea... minim 30 zile. tinind cont de incarcarea cu dosare a instantelor de judecata...
Termenul de redactare este de 30 de zile, insa neexistand o sanctiune pentru nerespectarea acestuia, redactarea se poate face si mai tarziu, dupa cum instanta are... timp.
Dlor. iata cum a raspuns CURTEA DE APEL PLOIESTI la solicitarea unui justitiabil de a i se comunica Decizia din Recurs in termenul legal de 30 zile calendaristice prevazut de art.264 Cod pr. civ. :
"termenul de 30 de zile, prevazut de art.261(!!!!!!!!!!!!!) Cod pr. civ., de comunicare a unei Hotarari judecatoresti, ESTE UN TERMEN DE RECOMANDARE", deci
sunt ATAT DE INCOMPETENTI incat, pe langa faptul ca incurca articolele Cod pr. civ., pentru ei CODUL DE PROCEDURA CIVILA ESTE UNUL de RECOMANDARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Da! Asta era termenul, de "recomandare"... Cum spuneam, fara sanctiune... e ca si cum ii spui copilului "ar fi mai bine asta, dar tu faci cum crezi"!
sigur ca exista sanctiuni...pentru tergivesareX-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare sentinta ContSters42601 ContSters42601 Au trecut 60 zile de cind instanta de contencios adm a Trib. Bucuresti sa pronuntat intr-un dosar eu neprimind nici in prezent hotarirea motivata .Desi am ... (vezi toată discuția)
Temei legal cerere de urgentare a redactarii sentintei bgdb bgdb Buna ziua, Am si eu o problema care ma macina. Astept de mult timp redactarea unei sentinte si ma gandeam sa fac o cerere de urgentare a redactarii, dar nu ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei hotarari judecatoresti se face in 7 zile de la pronuntarea ei? integrity integrity Mai este actuala prevederea Cod Proc. Civ art 261 (3) \"Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea ... (vezi toată discuția)