avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea in posesie a unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea in posesie a unui imobil

Am redobandit un imobil castigat in baza unei sentinte definitiva si irevocabila avand ca obiect anulare contract vanzare-cumparare, sentinta pronuntata in favoarea mea. Va rog a ma informa cu privire la urmatorii pasi in ceea ce priveste punerea in posesie cu imobilul redobandit . In momentul de fata am doar o sentinta de anulare a unui contract de vanzare / cumparare asupra imobilului in cauza. Este necesar sa consult un executor judecatoresc sau e suficienta acea sentinta?Multumesc!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: elliss , utilizator 15:41, 24 Iunie 2010
scrieti dispozitivul hotararii..
s-a dispus si restabilirea situatiei anterioare?
din pv de vedere al actelor trebuie sa inscrieti Sentinta in Cartea Funciara - Este foarte posibil sa vi se solicite la OCPI - Biroul de Carte Funciara o documentatie in cazul in care imobilul nu are nr cadastral ( trebuie sa contactati un autorizat cadastru - gasiti lista la OCPI din jud dvs)
din punct de vedere al ocuparii propriuzise - daca nu o puteti face pur si simplu trebuie sa apelati la un Excutor judecatoresc.
Pentru aceste motive instanta dispune: anularea contractului de vanzare cumparare autentificat .................... incheiat intre reclamant si parat, cu privire la imobilul situat in localitatea .............
Definitiva,Pronuntata in data de ....
Drept urmare intrebarea mea este daca mai trebuie investita sentinta cu formula executorie???
Problema este ca m/am adresat unui birou executor judecatoresc si mi/a spus ca trebuie sa ma adresez instantei, dar pentru ce...nu stiu din moment ce am acea sentinta definitiva si irevocabila. Iarasi trebuie sa ma adresez unui avocat si sa deschid din nou proces???alti bani...va rog ajutati/ma ca chiar nu stiu incotro s/o apuc.Multumesc!
Parerea mea este ca trebuie sa "deschideti" un alt proces.
Nu am inteles daca cei care au invocat actul anulat sunt aceleasi persoane care au in posesie imobilul dvs.
In functie de acest aspect aveti cel putin doua cai, revendicare sau evacuare.
Av. Mihai Vaduva

Alte discuții în legătură

Rectificarea cartii funciare karmena karmena Buna ziua Speta este: in baza Legii 10/2001, prin intermediul unui executor judecatoresc, in cartea funciara a fost inregistrata o interdictie de mostenitorul ... (vezi toată discuția)
Apartament ocupat abuziv - apartamentul a fors cumparat cu drept de uzufruct gusu gusu Buna ziua, Am cumparat o locuinta acum 3 ani cu drept de uzufruct viager al respectivului proprietar. Acum propietarul a decedat dar locuinta a fost ocupata ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil care nu-mi mai apartine de drept,buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct ... siteavu siteavu Buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct de la proprietar in rate. nu am mai putut plati ratele...si vechii proprietari au anulat ... (vezi toată discuția)