avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificarea cartii funciare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificarea cartii funciare

Buna ziua
Speta este: in baza Legii 10/2001, prin intermediul unui executor judecatoresc, in cartea funciara a fost inregistrata o interdictie de mostenitorul X al fostului proprietar. Un alt mostenitor , Y,n-a uzat de aceasta posibilitate dar ne-a chemat in judecata pentru anularea Contractului de vanzare cumparare intocmit in baza legii 112 si retrocedarea imobilului in natura. Mostenitorul X nu s-a constituit in parte civila in acest proces si nu a mai avut nicio pretentie pe parcursul procesului. Hotararea judecatoreasca , ramasa definitiva si irevocabila, recunoaste mostenitorului Y dreptul la despagubiri materiale iar noua dreptul de a ramane proprietarii casei pe care am cumparat-o. Cum putem radia interdictia inregistrata de mostenitorul X din cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:55, 10 Mai 2011
1. Indeplinind formalitatile legale la OCPI.
Rectificarea de C.F se face in mod amiabil , sau in instanta.D-voastra, mergeti la BCPI de care apartineti(deoarece OCPI sunt pe judete si au Birouri de C.F) si pe baza unei cereri , solicitati radierea respectiva-bineinteles trebuie sa aveti si actele respective , necesare Se plateste o taxa si se da termen de n zile.
faceti cerere scrisa catre biroul de carte funciara. anexati cererii de radiere si copie dupa sentinta civila definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere notare c.f. soniarina soniarina Speta: Proprietarul unui imobil incheie un antecontract de v-c. Cumparatorul nu/si indeplineste obligatia de a vira restul de bani la termenul convenit, drept ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificare inregistrare in cf (reloaded) legalmgm legalmgm O speta in acelasi domeniu al inregistrarilor in CF: In anul 1999, in contradictoriu numai cu PMB, persoana X solicita si obtine o hotarare (ulterior ramasa ... (vezi toată discuția)
Anulare inscrieri cf Luciana21 Luciana21 Va rog sa imi spuneti cum pot formula actiunea pentru radierea sau anularea inscrierilor din CF? Este vorba de o actiune in rectifcare sau radiere avand in ... (vezi toată discuția)