avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament ocupat abuziv - apartamentul a fors ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament ocupat abuziv - apartamentul a fors cumparat cu drept de uzufruct

Buna ziua,

Am cumparat o locuinta acum 3 ani cu drept de uzufruct viager al respectivului proprietar. Acum propietarul a decedat dar locuinta a fost ocupata abuziv de o ruda a decedatului.
Am acte de vanzare cumparare iar in cartea funciara figurez ca proprietar cu mentiunea ca vechiul proprietar are drept de uzufruct viager.
In contrctul de vanzare cumparare nu exista nici o clauza de intretinere sau alte obligatii.
Cum pot intra in posesia locuintei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
gusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 08:38, 10 Octombrie 2009
Dreptul de uzufruct viager se stinge prin decesul beneficiarului, iar dvs obtineti deplina proprietate asupra bunului.
Dar persoana care a ocupat abuziv locuinta nu poate fi evacuata decat de catre executorul judecatoresc dupa ce obtineti o sentinta definitiva si irevocabila de evacuare.

Dreptul de uzufruct viager se stinge prin decesul beneficiarului, iar dvs obtineti deplina proprietate asupra bunului. Trebuie sa solicitati radierea acestei sarcini din Cartea Funciara, prezentand certificatul de deces al beneficiarului.
Dar persoana care a ocupat abuziv locuinta nu poate fi evacuata decat de catre executorul judecatoresc dupa ce obtineti o sentinta definitiva si irevocabila de evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - cat dureaza procedura de evacuare a unei locuinte ocupate abuziv gusu gusu Buna ziua, Am cumparat o locuinta acum 3 ani cu drept de uzufruct viager al respectivului proprietar. Acum propietarul a decedat dar locuinta a fost ocupata ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager viomari viomari buna ziua, cum se poate stinge uzulfruct viager? am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)