avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma imi scade bonurile de masa din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma imi scade bonurile de masa din salariu

M-am angajat de doua saptamani la o companie. Initial m-au anuntat ca am un anumit salariu, si asa mic. Acum, dupa doua saptamani, ma anunta ca bonurile de masa mi se vor scadea din salariu. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Raisa_Pandrea , utilizator 20:02, 17 Iunie 2007
da din pacate se practica asa ceva, nu mi se pare normal si nici legal, cu toate astea daca se agreaza prin cim sau aditional atunci n-ai ce face.
dar chiar sunt curioasa daca exista vre-o reglementare expresa, revin cum gasesc.
Multumesc mult.
societatea trebuie sa va plateasca salariul stabilit prin contractul individual de munca, (adica salariul net aferent sumei stipulate in C.I.M.)

In conformitate cu dispozitiile legii nr 142/1998, art 8, alin 1, " sumele corespunzatoare tichetelor de masa acordate de angajator, in limitele valorii nominale prevazute de art 3 Lg. 142/1998, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit iar pentru salariat sunt scutite de la plata impozitului pe venitul sub forma de salariu"

Art 8, alin 2, Lg. 142/1998 prevede ca sumele prevazute la alin. 1, nu se iau in calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.

si cu toate astea se practica
de ex se negociaza un salariu, mai nou in euro, dar pe cartea de munca se trece un alt salariu, mai mic, in ron evident, angajatorul ii spune salariatului ca-i acorda bonuri de masa, iar la salariu cand observa ca a primit mai putini bani i se explica ca asa procedeaza firma, ce-i mai faci??? oricum tu ca salariat primesti mai mult decat este prevazut in contractul individual de munca, deci ce mai poti face??? nimic??
ai dreptate in situatia expusa de tine nu mai poti face nimic. De aceea eu plec de la notiunea juridica de " contract" adica acel raport juridic agreat de partile semnatare prin care se stabilesc drepturile si obligatiile semnatarilor.

Si atunci daca angajatul cu angajatorul negociaza un salariu in (lei sau in euro) iar in CIM este trecut un altul, de unde are garantia salariatul ca va incasa suma negociata?

Alte discuții în legătură

Tichete de masa vs salar net Adrian2684 Adrian2684 Buna ziua , lucrez la o companie care recent dupa majorarea tichetelor de masa , au aplicat urmatoarea procedura interna pentru ca salariile sa nu fie marite ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa impozitate cf oug 58/2010 alcibiade alcibiade Legea 142 privind tichetele de masa prevedea : Art. 8 (1)Sumele corespunzătoare tichetelor de masă acordate de angajator, în limitele nominale prevazute ... (vezi toată discuția)
Salariu minim vasilizaitev vasilizaitev Buna ziua. Am avut o discutie cu mai multe persoane pe tema ``Salariu minim in Romania`` , va intreb si pe voi, X-ulescu muncitor necalificat are salariu ... (vezi toată discuția)