avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat de eficient este Consiliul National pt Combaterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat de eficient este Consiliul National pt Combaterea Discriminarii?

As vrea sa convenim o data pt totdeauna daca tratamentul preferantial, inegal este considerat o forma de discriminare.

Daca da, si daca merg si eu si inca o colega (care am fost tratate preferential, inegal, intr-un sens rau, de catre angajator) si avem si martori, multi, vreo 4-5, ce sanse credeti ca avem la CNCD? A lucrat vreodata cineva cu ei, adica a interactionat?

p.s. am tot intrebat chestia asta si prin alte forumuri, dar nu stiu ce e cu forumul asta, zau.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 10:16, 30 Iunie 2010
Nu am avut de-a face cu acest organism,dar sfatul meu este daca exista probe in sensul aratat cu dvs sa formulati o sesizare in scris.
Totusi daca ati detalia despre ceste vorba informatiile ar fi la obiect,intrebarea dvs,fiind mult prea generala
Din pacate trebuie sa va dezamagesc, acest CNCD este creat la presiunea UE, cheltuie foarte multi bani si este cu totul ineficient, legislatia in domeniu este foarte ambigua(OG 137/2000), desi in Romania la ora actuala sunt discriminari certe in raporturile de munca, CNCD nu le poate solutiona deoarece criteriile de discriminare sunt stricte si ambigui, poti fi injosit in Romania in ultimul hal, daca nu demonstrezi tu CNCD criteriul din ordonanta n-ai nici o sansa, mai mult prin lege sunt obligati ca in termen de 90 de zile de la trimiterea petitiei sa solutioneze cazul, cunosc caz pe rol care are deja 10 luni de la depunerea petitiei si CNCD nu i-a nici o hotarare(ca e alba sau neagra) de aceea va dau acest sfat sa nu pierdeti timpul cu astfel de probleme.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Si atunci ce sa faca?Normal ar fi sa se aplice aceleasi criterii ca si in cazul concedierilor colective.Codul muncii nu,CNCD-ul nu,ITM-ul nu ,atunci cine da?Sub umbrela ,,reorganizarii" pot fi desfiintate posturi si concediati oameni fara sa se tina cont de niciun criteriu?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
ContSters152900, utilizator
Cele care s-au intamplat trebuiesc analizate de cineva competent pe criteriul legalitatii si apoi se poate discuta,dar,repet,informatiile date de dvs.sunt foarte sumare.
daca dvs. veti raporta art. 74 alin.(1) lit. c) c. mun. cu art. 5 c. mun. si cu cat mai multa convigere in fata instantei cred ca exista sanse de reusita

Alte discuții în legătură

Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, angajatul merge in continuare la munca? este platit? curaj curaj Daca un angajat da un angajator in judecata, cum se procedeaza? angajatul merge la munca in continuare? va fi platit pe perioada in care se judeca in instanta, ... (vezi toată discuția)
Relatii de serviciu intre angajatori si angajati cezar_70 cezar_70 buna seara...am o intrebare va rog frumos....in legislatia romaneasca este sanctionat mobbing-ul?...multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt criteriile pt restructurarile unor angajati pe aceeasi pozitie in firma? curaj curaj Avem urmatorul caz: Eu si inca o colega lucram intr-un departament al unei firme. Vine o directoare noua cu oamenii ei, cu care a lucrat in toate joburile ... (vezi toată discuția)