avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... impozit pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

impozit pfa

Buna ziua,

Am si eu pfa pe sistem real si tocmai ce am citit ca au dat legea "Veniturile din activitati independente se impoziteaza precum salariile, din 1 iulie ".Asta inseamna ca platesc CAS 20,8%, Sanatate 5,5% somaj -.5% , impozit 16% lunar pe toti banii care-i incasez? Eu primesc din 3 in 3 luni o suma de bani pe pfa. Cum se calculeaza?

Multumesc,
Alina
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:50, 25 Iunie 2010
Inca nu a fost publicata ordonanta respectiva. Contributiile se vor plati daca activitatea pe care o desfasurati, indeplineste conditiile pentru a fi reconsiderata ca activitate dependenta.

Daca activitatea este independenta, se plateste impozitul pe venit de 16% si CASS de 5,5%, calculate asupra venitului net. Referitor la CAS, asteptam publicarea OUG si modificarea NM de aplicare a CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pfa cu 1 iulie alina1983 alina1983 Buna ziua, Am si eu pfa pe sistem real si tocmai ce am citit ca au dat legea \"Veniturile din activitati independente se impoziteaza precum salariile, din 1 ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare si pfa nicole24 nicole24 Buna ziua, care este cea mai buna varianta de a lucra cu o firma in situatia in care aceasta nu doreste CIM. Si care sunt taxele care trebuiesc platite catre ... (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)