avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cand poti declara o firma in insolventa de plata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cand poti declara o firma in insolventa de plata

Sotul meu este administratorul unei firma infiintata in 2008. Datoriile fiscale ale firmei (tva, impozit pe profit, cass, cas, somaj, etc) nu sunt platite la zi, motiv pentru care s-a acumulat (in urma penalitatilor) o suma in valoare de 26496 ron. Intrebarea mea este daca putem declara firma insolventa si, daca da, cum se procedeaza?

Multumesc frumos pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 16:43, 24 Iunie 2010
la ONRC se poate cere dizolvarea
la Tribunal insolventa
Se poate solicita inceperea procedurii de insolventa.
dar, trebuie ca societatea sa se afle in imposibilitate de achitare a datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala inactiva poate fi lichidata? dd2013 dd2013 Buna ziua! Daca o firma este declarata inactiva in 2010 de catre anaf, aceasta mai poate fi radiata din oficiu de catre onrc? (vezi toată discuția)
Vanzare teren+imobil stefimit stefimit Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se poate transfera fara costuri, un teren+imobil de la o persoana juridica catre o persoana fizica .Mai ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul asta? faliment? geo123 geo123 Am o firma care a acumulat datorii la BS ( incepand cu impozitul pe dividende din 2007,2008 pana la forfetarul de anul asta), aprox.3000 ron. O firma mica cu ... (vezi toată discuția)