avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codrul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codrul muncii

daca am sanctiune disciplinara, s-a dat nota explicativa de catre salariat, s-a dispus sanctiunea, retinere din salariu 10 %, s-a emis decizia.
DAR nu s-a facut convocarea, nu am dovada transmiterii convocarii desi pe nota explicativa salariatul a scris m-am prezentat azi la convocarea din data de ... si da nota explicativa.
deci ce fac??
refac procedura si urmez toti pasii sau merge si asa fara convocare.
eu am facut convocarea ulterior, dar nu au mai semnat-o, prin posta nu pot s-o mai trimit acum ca ar fi ulterioara emiterii deciziei???
so. refac procedura si aplic sanctiunea cu alta data????
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 16:45, 21 Iunie 2007
Nu e cazul.
Atata timp cat a venit si a dat nota explicativa...;)
asa am zis si eu dar sefu, mare avocat de alfel zice ca daca nu sunt urmati toti pasii procedurii conform codului muncii, salariatul ar avea castig de cauza intr-un litigiu de munca.

astept si alte pareri.
E ok daca s-a prezentat si a dat nota explicativa.
Eu zic sa o refaci .. In instanta se castiga si pe asemenea aparari.
am refacut procedura, i-am convocat.................. sa vedem ce vor mai declara, daca vor veni la cercetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara utc utc Buna ziua, Salariatul refuza sa dea nota explicativa Ce este de facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Important cercetare disciplinara alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu cercetarile disciplinare, si anume: ex : astazi am avut comisie cu o salariata care a lipsit nemotivat de la ... (vezi toată discuția)
Mai putin de 5 zile de la convocare, dar s-a prezentat george_x george_x Buna ziua, Am o intrebare legata de convocarea pentru sanctiune disciplinara. Situatia este urmatoarea: intre perioada convocarii pt cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)