avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare proces partaj

In urma unui proces de divort intentat de catre mine,am deschis si proces de partaj la care la ultimul termen,atunci cand s a pronuntat divortul,am renuntat.Una dintre intrebari este daca fosta sotie ar putea ea redeschide un asemenea proces,si de asemenea,as vrea sa stiu daca as putea recupera onorariul platit avocatei pentru procesul de partaj,avand in vedere ca acesta nu a avut loc iar dumneaei nu a interprins nimic in aceasta privinta.O alta si ultima intrebare este daca pentru fosta sotie este un termen limita in a reveni la numele anterior avutt casatoriei,avand in vedere ca eu am cerut acest lucru.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 19:48, 24 Iunie 2010
1.Oricare dintre parti paote formula o noua actiune de
partaj,a vand in vedere ca aceasta actiune este imprescriptibila.
2.Onorariul discutati-l cu avocatul dvs.
3.Dupa ramanerea definitia si iervocabila ao hotararii de divort
sotia trebuie sa-si schimbe numele.
oricare parte poate cere partajul
cheltuielile se recupereaza daca au fost dispuse de instanta
rimmini2003 a scris:

In urma unui proces de divort intentat de catre mine,am deschis si proces de partaj la care la ultimul termen,atunci cand s a pronuntat divortul,am renuntat.Una dintre intrebari este daca fosta sotie ar putea ea redeschide un asemenea proces,si de asemenea,as vrea sa stiu daca as putea recupera onorariul platit avocatei pentru procesul de partaj,avand in vedere ca acesta nu a avut loc iar dumneaei nu a interprins nimic in aceasta privinta.O alta si ultima intrebare este daca pentru fosta sotie este un termen limita in a reveni la numele anterior avutt casatoriei,avand in vedere ca eu am cerut acest lucru.Va multumesc anticipat.

Onorariul platit avocatului dvs. se poate recupera doar in termenii stipulati in contractul de reprezentare pe care l-ati incheiat impreuna.Cititi acest contract si acolo o sa vedeti in ce conditii si daca puteti recupera ceva.Ceva a intreprins doamna avocat din moment ce a formulat o actiune pe rolul instantei.Cine v-a pus sa renuntati?Mai ales ca probabil timbraseti la valoarea masei de impartit.
Pentru sotie, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort,in care se precizeaza ca sotia isi reia numele avut anterior casatoriei, aceasta este obligata sa-si faca o alta carte de identitate cu noul nume.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Redeschidere partaj ContSters287120 ContSters287120 Buna ziua, Sotul a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani. In urma divortului, cei doi copii au ramas in ingrijirea mamei, iar acesteia i-au ramas la ... (vezi toată discuția)