avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general spalare de bani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

spalare de bani

O societate comerciala este imprumutata de catre aasociat cu 48000 lei in baza unui contract de imprumut iar suma se inregistreaza in registrul de casa .Dupa cateva zile asociatul ridica numerar de la banca ,numerarul se inregistreaza in registrul de casa si se restituie imprumutul asociatului.A doua zi asociatul Imprumuta societatea cu euro ,echivalentul a 48000 lei se inregistreaza suma in registrul de casa si cu aceasta suma se plateste in numerar in Ungaria marfa achizitionata facturata.Marfa se vinde in Romania cu factura si incasarea se face prin banca .Se repeta operatiunea de 4 ori in cursul unei luni cu precizarea ca a patra oara este imprumutata societatea cu euro ,echivalentul a 96000 lei suma cu care intr-o singura zi se plateste in Ungaria un furnizor cash.
Garda a considerat aceste operatiuni spalare de bani si a calculat ca asociatul a imprumutat firma cu 3*48000=144000 +96000=240000 ,dar de fapt asociatul a imprumutat cu 48000 lei a recuperat imprumutul si iar a imprumutat societatea cu aceeasi bani ,nu alti 48000 lei.Societatea a fost amendata cu 10000 lei si confiscata marfa.
Sunt aceste operatiuni spalare de bani?
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 17:38, 27 Iunie 2010
NOTIUNI, TERMENI, DEFINITII
Prin spălarea banilor se înţelege infracţiunea prevăzută la art. 23 din L. 656/2002; conform art. mentionat constituie infracţiunea de spălare a banilor şise
pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani:
a)
schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei;
b) ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a
drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni;
c) dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.
Prin finanţarea actelor de terorism se înţelege infracţiunea prevăzută la art. 36 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului si anume: punerea la dispoziţia unei entităţi teroriste a unor bunuri mobile sau imobile, cunoscând că acestea sunt folosite pentru sprijinirea sau săvârşirea actelor de terorism, precum şi realizarea ori colectarea de fonduri, direct sau indirect, ori efectuarea de orice operaţiuni financiar-bancare, în vederea finanţării actelor de terorism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat (notar) cu act aditional la act constitutiv un SRL 1(eram adm. si actionar unic),am intocmit un PV(prin care aveam acces la unul din conturile SRL1 ... (vezi toată discuția)
Din job part-time m-am trezit dator la banca carmenssilva carmenssilva Am cautat un job part-time pe net si m-au contactat reprezentantii unei firme de consultanta fiscala si transferuri financiare.Pentru o perioada de proba de ... (vezi toată discuția)
Spalarea banilor Alexandraaaa Alexandraaaa Un SRL imprumuta bani fara dobanda unor persoane fizice si juridice , fara sa aiba asta in obiectul de activitate. Intrebarea este daca aceste imprumuturi pot ... (vezi toată discuția)