Buna ziua,acum 1 luna am fost la sat la bunici intr-o discoteca,am primit mai multe sticle in cap(deoarece nu cadeam pentru ca eram foarte ametit),pana sa spart si mi-a taiat arcada.La spital la sat nu am fost cusut(5 cusaturi),doar in Timisoara la spitalul trimis la care am fost trimis de medicul de familie.
Nu am fost sigur daca sa il dau la politie,si dupa 1 luna s-a luat de maicamea si a inceput sa o injure,etc.
Acum vreau sa merg la politie,dar nu stiu unde sa merg si ce imi trebuie pentru a aduna documente.
Am auzit ca la medicul legist trebuie sa merg dupa 30 zile de la fapta,sau cat timp se mai vad semne?
Multumesc
Mergeti la spitatul care v-a trata si cereti fisa de examinare, apoi mergeti la medicul legist pentru certificatul medico-legal. Plangerea trebuie introdusa in termen de 2 luni de la data la care ati stiut cine este faptuitorul.
Ce trebuie sa faci?
Daca au trecut 60 de zile nu mai poti face nimic.....ai fi putut daca nu l-ai fi cunoscut....dar tu cum il cunosti....
Daca nu au trecut 60 de zile poti sa faci urmatoarele:
1) te duci imediat si formulezi o plangere la politie, una pentru tine si una pentru mama ta;
2)mergi la spitalul care te-a cusut si cere fisa de examinare;
3)cu actele primite de la spital te duci la medicul legist;
4)in plangerea depusa la politie pentru tine, scrii si martorii care au fost de fata(e bine sa fie un numar cat mai mare);
5)in plangere trebuie sa arati ca nu tu esti instigatorul conflictului si ca ai fost lovit fara sa fi lovit tu primul pe cineva...conteaza foarte mult acest lucru;
6)dupa ce ai luat numarul de inregistrare a plangerilor te prezinti la un mediator pentru a-l invita pe cel care te-a batut si care a injurat-o pe mama ta, la mediere, pentru a te impaca cu el.
De acolo mediatorul stie ce are de facut.....
Nu mergeti la medicul legist dupa 30 de zile. Vatamarea trebuie constatata mai devreme, atunci cand rana este recenta.
Nici medicul legist, din cate stiu, nu va mai poate elibera dupa 30 de zile certificatul.
Loviri
florin2011x
Buna seara ma numesc Florin . Ieri dimineata in jurul orei 7:30 am iesit in fata blocului cu cainele acolo erau 5 indivizi veniti de la o nunta in stare de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime
ITD
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)