avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare auto

Din cate am inteles, soferii care au actionat in judecata primariile pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar au castigat. Mi s-a intamplat si mie acest nefericit lucru, insa acum aproape un an. Poate sa-mi spuna cineva daca as mai putea face ceva acum pentru recuperarea banilor cheltuiti cu firma de ridicari auto? Banuiesc ca s-ar putea sa fie cam tarziu, dar la momentul producerii evenimentului nu am crezut ca as putea avea un rezultat pozitiv in instanta.
Daca nu ati contestat procesul-verbal al politiei nu cred ca mai aveti ce face...
Procesul-verbal trebuia contestat in 15 zile calendaristice din momentul intocmirii. Un an este in mod evident prea mult. Trebuie sa invatati ca orice drept valorificabil in instanta nu sufera amanare. E foarte posibil ca Politia Rutiera sa nu fi incheiat si un proces-verbal de sanctionare printr-o amenda principala, iar aceasta era o portita pe care puteati anula procesul-verbal de ridicare. Aceasta deoarece masura ridicarii, fiind una complementara nu poate fi aplicata in lipsa unei sanctiuni principale. In mod normal, ca sa va ridice masina e necesar sa fi comis o contraventie in sensul parcarii autovehiculului intr-un loc nepermis, ceea ce echivaleaza cu o contraventie. Daca nu ati primit acasa ulterior si un proces-verbal pentru o astfel de sanctiune, aveati posibilitatea sa scapati si de cel de ridicare. Va sugerez mai multa operativitate data viitoare.
Din nefericire,hotararea dvs.este mult prea tardiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmit in lipsa Despinu Despinu Buna seara, Pe data de 27.04.2015 am fost plecat la Iasi, unde am parcat masina intr-un loc nepermis. Mi-a fost ridicata masina si dusa la garajul unei ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina alina.c alina.c Sunt din Timisoara si in saptamana dinaintea Floriilor m-am confruntat cu o situatie care mi-a lasat un gust foarte amar, si anume: Am parcat intr-o statie ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto de pe spatiul verde angizah angizah Buna ziua, Am sa incerc sa va expun speta in cateva cuvinte: In spatele blocului nostru exista o parcare neamenajata unde aveam o masina parcata. In timp ce ... (vezi toată discuția)