Din cate am inteles, soferii care au actionat in judecata primariile pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar au castigat. Mi s-a intamplat si mie acest nefericit lucru, insa acum aproape un an. Poate sa-mi spuna cineva daca as mai putea face ceva acum pentru recuperarea banilor cheltuiti cu firma de ridicari auto? Banuiesc ca s-ar putea sa fie cam tarziu, dar la momentul producerii evenimentului nu am crezut ca as putea avea un rezultat pozitiv in instanta.
Procesul-verbal trebuia contestat in 15 zile calendaristice din momentul intocmirii. Un an este in mod evident prea mult. Trebuie sa invatati ca orice drept valorificabil in instanta nu sufera amanare. E foarte posibil ca Politia Rutiera sa nu fi incheiat si un proces-verbal de sanctionare printr-o amenda principala, iar aceasta era o portita pe care puteati anula procesul-verbal de ridicare. Aceasta deoarece masura ridicarii, fiind una complementara nu poate fi aplicata in lipsa unei sanctiuni principale. In mod normal, ca sa va ridice masina e necesar sa fi comis o contraventie in sensul parcarii autovehiculului intr-un loc nepermis, ceea ce echivaleaza cu o contraventie. Daca nu ati primit acasa ulterior si un proces-verbal pentru o astfel de sanctiune, aveati posibilitatea sa scapati si de cel de ridicare. Va sugerez mai multa operativitate data viitoare.
Ridicare masina
alina.c
Sunt din Timisoara si in saptamana dinaintea Floriilor m-am confruntat cu o situatie care mi-a lasat un gust foarte amar, si anume:
Am parcat intr-o statie ... (vezi toată discuția)