avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal intocmit in lipsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal intocmit in lipsa

Buna seara,

Pe data de 27.04.2015 am fost plecat la Iasi, unde am parcat masina intr-un loc nepermis. Mi-a fost ridicata masina si dusa la garajul unei societati care se ocupa cu ridicarea.

Acolo mi-a fost cerut, de catre angajatul de la poarta unde erau inchise masinile ridicate, talonul masinii, CI-ul meu, carnetul de conducere si suma de 420 ron pentru "deranjul" ridicarii autoturimului.

Astazi, 19.05.2015, am primit prin posta, o scrisoare in care este un proces verbal completat pe numele meu de catre Politia Locala Iasi, cu avertisment si 3 puncte penalizare pentru stationare neregulamentara.

La rubrica unde trebuia sa semneze contravenientul, este scris " INTOCMIT IN LIPSA"

Cum se poate completa un proces verbal pe numele meu, cand ei nu au dovezi ca eu am parcat masina acolo? Eu doar m-am dus si am ridicat-o !

Ce pot face in acest caz?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
Despinu, utilizator
Fiti convins ca autoritatea pentru a proba temeinicia si legalitatea intocmirii PV contraventie au respectat procedura si au realizat plansa foto-pe care sa o poata prezenta drept proba in cazul in care dvs formulati plangere contravntionala impotriva PV
autoritatyea care a incheiat PV contraventie a realizat plansa foto care probeaza parcarea neregulamentara a bunului mobil
Dvs ati fost sanctionat avand in vedere ca dvs figurati in evidente drept proprietar asupra bunului mobil
Daca dvs ca si proprietar al bunului mobil apreciati ca nu dvs ati utilizat bunul mobil,nu ati parcat in loc nepermis,aveti dreptul sa formulati actiune impotriva aceluia care a utilizat bunul mobil solicitand recuperarea prejudiciului,inclusiv daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In cursul zilei de ieri mi-a fost ridicata masina parcata neregulamentar, dar care nu incurca circulatia, langa ea mai fiind parcate inca vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru stationare interzisa lupul-sur lupul-sur Am fost amendat pentru stationare intersisa, desi nu am fost la masina si nu mi s-a incheiat proces verbal Atunci. Masina a fost ridicata de o firma de ... (vezi toată discuția)