avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru stationare interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru stationare interzisa

Am fost amendat pentru stationare intersisa, desi nu am fost la masina si nu mi s-a incheiat proces verbal Atunci. Masina a fost ridicata de o firma de ridicari auto si am recuperat-o de la ei. Mi-a venit amenda acasa cum ca eu as fi fost in masina si eu stationat. Pe ce baza mi-a fost incheiat mie acest proces verbal? Intr-o eventuala actiune in instanta pot avea castig de cauza pentru anularea acestui proces verbal?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 09:32, 29 Mai 2010
Baza legala ,tocmai ati enuntat-o dvs,stationarea interzisa,ia a doua este probabil,o decizie a primariei.
Nu are importanta daca ati fost sau nu in masina ,atata timp cat dvs.ati garat-o in locul nepermis,manevra respectiva ,nefiind efectuata de alta persoana.
Puteti formula contestatie, la instanta competenta teritorial,in termenul legal de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal,dar sansele de amitere a acesteia sunt infime.
Dar de unde stiu ei ca eu am fost? Au fotografie declaratii cu martori ca au vasut cand am coborat bdin masina? La acest aspect ma refer.
Buna ziua !
Daca in procesul- verbal incheiat scrie "negru pe alb" ca ati fost in masina, atunci puteti contesta procesul - verbal incheiat, solicitand si interogatorul agentului constatator. Nu trebuie sa intelegeti ca prezenta sau absenta dumneavoastra are relevanta , decat in sensul in care, dumneavoastra puteti veni si cu alte probe ca masina nu era stationata acolo si ca erati in alt loc cu aceasta.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat in acest demers.;)
Cu stima !
Daca faceau fotografii sau aveau alte probe , sigur nu stipulau in procesul- verbal incheiat ca ati fost de fata .;)
A stationat neregulamentar auto nr in intervalul orar 17 01 17 07 . cam asa etse exprimarea

Alte discuții în legătură

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit in lipsa Despinu Despinu Buna seara, Pe data de 27.04.2015 am fost plecat la Iasi, unde am parcat masina intr-un loc nepermis. Mi-a fost ridicata masina si dusa la garajul unei ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumurile publice gabi_romanul1969 gabi_romanul1969 Mi s-a ridicat autovehiculul dintr-o zona in care exista indicatorul oprirea interzisa pentru a -mi imbarca sotia dintr-un magazin apropiat .Am stationat la ... (vezi toată discuția)