avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie pe drumurile publice

Mi s-a ridicat autovehiculul dintr-o zona in care exista indicatorul oprirea interzisa pentru a -mi imbarca sotia dintr-un magazin apropiat .Am stationat la ora 16.22 si la la 16.25 autovehiculul nu mai era in locul in care oprisem.Am presupus ca autovehiculul a fost ridicat de cei de la administratia locala si m-am deplasat acolo.Am explicat agentului de la politia locala situatia ,inclusiv personalului de la administratia parcului auto si nu mi s-a dat autovehiculul decat dupa 3 ore de asteptare si plata impusa cu ridicarea autovehiculului .Mi s-a eliberat doar procesul verbal de predare -primire autovehicul si bonul fiscal fara a mi se inmana si procesul verbal constatator privitor la ridicarea autovehiculului .
Mi s-a motivat faptul ca constatarea a fost facuta de un alt agent care nu mai este la serviciu.Am solicitat sa fie sunat sau sa-l sun eu si sa cer explicatii .Refuz total ..Doresc sa fac contestatie , dar nu am ce sa contest .
Mai mult la ridicarea masinii am constatat ca aceasta avea avarii.De asemeni am solicitat explicatii agentului respectiv punerea la dispozitie a unor fotografii efectuate in momentul ridicarii ,explicatii pe care nu le-am primit .Totusi pe procesul verbal am relatat avariile masinii.
Ce pot sa fac ?Cum pot contest ceva ce nu mi s-a pus la dispozitie.Mi s-a spus ca procesul verbal il voi primi intr-un termen de 15 zile .In acest caz nu pot face contestatie ,intrucat sunt plecat in starinatate .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:31, 8 August 2013
Dvs. ati savarsit o contraventie. Ati oprit intr-un loc nepermis. In respectivul loc nu aveati sa opriti nici macar o secunda. Amenda pentru oprirea neregulamentara este cuprinsa in suma ce ati platit-o la ridicarea autoturismului. Aveti sanse minime de rezolvare in cazul in care contestati ridicarea autoturismului si, implicit, oprirea neregulamentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru stationare interzisa lupul-sur lupul-sur Am fost amendat pentru stationare intersisa, desi nu am fost la masina si nu mi s-a incheiat proces verbal Atunci. Masina a fost ridicata de o firma de ... (vezi toată discuția)