Datele sunt urmatoarele
-credit luat pe pers fizica neachitat
-nu exista bunuri (case, masini, alte valori)
-nu este casatorit, nu are copii
-nu este salariat, nu primeste somaj sau alte venituri
-a detinut o SC in pierdere in ultimii 2 ani, cesionata in favoarea unui prieten. SC are stoc marfa de appx 3.000 ron si cateva bunuri gen tel mobile. Exista un leasing auto pe aceasta societate (inca 2 ani de plata)
-cesiunea s-a facut dupa intreruperea platilor catre banca
-o societate streseaza telefonic si prin scrisori creditorul pentru plata datoriei de 35.000 ron fara alte actiuni
Intrebari:
- se poate obtine fostul drept de proprietate al SC cesionat, avand ca scop ( de ex. ) obtinerea proprietati auto dupa achitarea ei ? (nu stiu cum sa formulez, dar cred ca ati inteles )
-daca se ajunge la executarea silita, neavand ce executa data fiind situatia actuala, cat timp va putea fi urmarit debitorul pentru stingerea datoriei, adica, se mai pune problema de prescriptia datoriei odata facuta executarea sau oricum ar fi, la un moment dat, gen mostenire, se recupereaza valoarea?
Buna ziua !
Avand in vedere ca procedura insolventei poate fi ceruta de catre orice creditor, pentru o valoare totala a debitelor mai mare de 30 000 ron si tinand cont de faptul ca acest debit este anterior contractului de cesiune, consider ca puteti initia in instanta procedura insolventei societatii cesionate.
Va sfatuiesc sa va angajati aparator.
Cu stima !
Precizez: creditul este pe persoana fizica, luat de fostul asociat unic al firmei inainte de a infinta societatea in sine. Creditul nu a fost folosit in capitalul sau rulajul societatii.
Cum sa ceara creditorul persoanei fizice insolventa unei societati ce nu mai apartine respectivului?! INtrebasem daca eventual poate ataca si cere anularea cesiunii respective...
Nu.Nu se poate anula cesiunea partilor sociale de catre creditorul personal al cedentului persoana fizica.
Ar fi lipsita de interes, pentru ca partile sociale detinute intr-o societate comerciala, nu pot fi "executate silit", pentru o creanta personala a "detinatorului respectivelor parti sociale".