avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Va rog lamuriti-ma cum se calculeaza pensia incepand cu 1 iunie?Urmeaza sa depun dosarul de pensionare pt.limita de varsta ,incepand cu 1 aug.2010 .In urma unei simulari facute imi iese un punctaj final de~1,40.Cu ce valoare a punctului de pensie se inmulteste acest punctaj?(732 sau622,9 ?)Apoi cum se face reducerea de 15% ? In concluzie,deci ,care va fi pensia mea?Va multumesc mult si tin sa va spun ca va apreciez mult munca pe care o faceti.
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 08:43, 25 Iunie 2010
Bună ziua,

Potrivit dispoziţiilor art. 76 din Legea nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, începând cu data înscrierii la pensie cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat în perioada de cotizare cu valoarea unui punct de pensie.

În concluzie la data la care se vor stabili drepturile dumneavoastră de pensie punctajul mediu anual determinat se va înmulţi cu valoarea punctului de pensie, care se preconizează a fi de 622,9 lei.
Asupra sumei rezultate nu se va mai aplica o reducere de 15%, întrucât reducerea punctului de pensie de la 732 la 622,9, reprezintă cam 15%.

Sănătate vă doresc şi o pensie liniştită!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie 2012 Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca persoanelor care au iesit la pensie in 2012 beneficiaza de o recalculare a pensiei incepand cu 11 februarie 2013. Care este modul de calcul al ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie loredanaelena loredanaelena Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza valoarea pensiei unui barbat nascut la data de 13.12.1945 cu stagiu de cotizare de 40 de ani si 15 zile si grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei conform oug nr.1/2013 sorinaga sorinaga Articolul 170 (1) Pentru persoanele înscrise la pensie începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat în ... (vezi toată discuția)