avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri

buna dimineata ,locuiesc la bloc ,si avem un restantier ca suma de 2000 roni neachitata timp de mai multe luni,inseamna mult pentru scara noastra care are 20 ap pe scara .cum putem sa il somam sa ne achite suma datorata ? proprieterul respectiv promitand in mod repetat ca ca osa achite ,dar nici o data nu se tine de cu vant ,ne achitarea sume ,duce la oprirea apei calde si rece ,in scurt timp, POATE ARE DREPTATE NU MAI AVEM CE FACE CU APA ORICUM METRUL CUB DE APA ISI VA MARI PRETUL ASA CA SE GANDESTE LA NOI =D>;)X-( multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:24, 25 Iunie 2010
Prin asociatia de proprietari sau in comun puteti sa actionati la instanta judecatoreasca orice colocatar care va provoaca prejudicii prin neplata sau prin comportamentul sau. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru..
primul pas ar fi sa i se inmineze o somatie scrisa pentru ca acesta sa-si plateasca datoriile, in care sa se specifice ca va fi dat in judecata in cazul in care nu-si achita obligatiile financiare pentru serviciile de care a beneficiat pina in acel moment.
ideal ar fi ca ea sa fie intocmita in dublu exemplar si sa semneze de primire pe exemplarul asociatiei
Somatia trebuie trimisa prin posta, cu confirmare de primire deoarece este necesara dovada, in eventualitatea unui proces, ca a fost somat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri apa si agent termic Constanta Loga Constanta Loga 1. Cum se repartizeaza consmul de apa in asociatie? 2.Cum se repartizeaza caldura si apa calda? EX.cheltuieli persoana,metru cub,suprafata utila? (vezi toată discuția)
Vor sa opreasca apa rece Alexandru2 Alexandru2 Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata ... (vezi toată discuția)
Apa calda, pret vladanicu vladanicu buna ziua ma numesc vlada nicu nu am anteles de ce platesc apa calda 21 lei metru cub si celelante scari platesc 18lei si anul trecut am platit 25 lei ... (vezi toată discuția)