avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical cu studii superioare

Un asistent medical cu studii superioare poate ocupa un post de asistent medical debutant cu studii postliceale ? Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns si baza legala. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 10:31, 25 Iunie 2010
Daca respectiva persoana accepta aceasta incadrare, raspunsul este afirmativ( in conditiile in care calificarile pe care le are o fac eligibila pentru pozitia respectiva)
Sunt prevazute studiile minime pe care trebuie o persoana sa le aiba pentru incadrarea pe un post (vezi cod COR).
Concret: pot sa fiu absolventa de studii superioare si totusi sa fiu incadrata pe un post in care cerintele minime sa fie studii medii, iar daca postul presupune o anumita calficare, daca detin calficarea respectiva, totul este in regula.
Puteti adresa aceasta intrebare si la Ministerul Sanatatii (pentru verificari suplimentare legate de calificare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficient salarizare claus821 claus821 am o intrebare foarte simpla dau un caz asistent medical cu studii medii angajat dar care este si absalvent al facutatii de drept.Intrebarea este:primeste ... (vezi toată discuția)
Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca ... mircea erica mircea erica Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca faci voluntariat ? După număr de ore sau ca perioada ? Este specificat in lege un nr de ore? (vezi toată discuția)
Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)