avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare actionari societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare actionari societate

Un SA are 5 asociati, unul care este si administrator detine 96% din actiuni, iar restul cate 1 %. Actionarul principal, care este administrator, vrea ca acest lucru sa se modifice, adica cei 4 actionari minoritari sa nu mai fie, si sa fie actionari in societate doar el si nevasta sa(care nu se numara momentan printre cei 4 actionari minoritari). As vrea sa stiu ce formalitati sunt necesare si ce acte, si unde trebuie depuse... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:05, 25 Iunie 2010
parerea mea e ca trebuie sa mergeti la un notar care a mai facut astfel de acte si este cel mai simplu .
eu ca sa schimb partile sociale de la un asociat la altul am dat la notar cca 1200 lei ca sa intocmeasca hotararea adunarii generale ,noul act constitutiv ,sa publice in monitorul oficial si sa se ocupe de formalitatile de la registrul comertului
Presupun ca este vorba despre un SA care a emis actiuni nominative dematerializate.
In aceasta ipoteza, cei 4 actionari vor cesiona actiunile lor catre nevasta administratorului.
Conform art. 98 alin. 1 din Legea nr. 31/1990, dreptul de proprietate asupra actiunilor nominative emise in forma dematerializata se transmite prin declaratie facuta in registrul actionarilor, semnată de cedent si de cesionar sau de mandatarii lor.
Transmiterea dreptului de proprietate asupra actiunilor nu se inregistreaza in registrul comertului. Daca totusi se solicita inscrierea unor astfel de mentiuni, acestea se fac in baza extrasului din registrul actionarilor, certificat de administratorul societatii (art. 134 alin. (3) din Norma Metodologica privind tinerea Registrului Comertului - face parte din OMJ nr. 2594/2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociati la un sa george141414 george141414 Se doreste a se schimba doi asociati la un SA(o persoana fizica si una juridica), cu 3 persoane fizice. Cum se procedeaza? In baza carui articol se poate ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni ContSters89491 ContSters89491 Revin cu un subiect. Stie cineva exact care este procedura prin care se cesioneaza un numar de actiuni la o societate inchisa? Daca contractul de cesiune ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni sa Elena070 Elena070 Buna ziua. Imi poate spune cineva ce documente se depun la Registrul Comertului in cazul cesiunii de actiuni intre actionarii unui SA? Va multumesc. (vezi toată discuția)