avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare asociati la un SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare asociati la un SA

Se doreste a se schimba doi asociati la un SA(o persoana fizica si una juridica), cu 3 persoane fizice.
Cum se procedeaza? In baza carui articol se poate face aceasta modificare? Ce acte trebuiesc depuse la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:15, 30 Ianuarie 2012
La societatile pe actiuni sunt actionari nu asociati. Mai trebuie sa specificati care este tipul actiunilor: nominative sau la purtator. In cazul ca actiunile sunt nominative si acestea sunt emise in forma materiala, dreptul de proprietate se transmite prin declaratie facuta in registrul actionarilor si prin mentiunea facuta pe titlu, semnata de cedent si de cesionar sau dupa caz de mandatarii lor. Daca vorbim despre actiunile nominative emise in forma dematerializata se transmite prin declaratie facuta in registrul actionarilor, semnata de cedent si cesionar sau de mandatarii lor. In cazul actiunilor la purtator dreptul de proprietate asupra lor se transfera prin simpla traditiune( inmanare) a acestora. Nu este obligatoriu ca transmiterea dreptului de proprietate asupra actiunilor sa se inregistreze in registrul comertului, dar daca totusi acest lucru se doreste, va fi nevoie de un extras de registru actionarilor la zi care va fi certificat de administratorul societatii in vederea inregistrarii.Aceste operatiuni sunt reglementate de art. 98 si art. 99 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata si de Ordinul ministrului justitiei 2594/C/2008, anexa 134(3)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare actionari societate deacroxana deacroxana Un SA are 5 asociati, unul care este si administrator detine 96% din actiuni, iar restul cate 1 %. Actionarul principal, care este administrator, vrea ca acest ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni ContSters89491 ContSters89491 Revin cu un subiect. Stie cineva exact care este procedura prin care se cesioneaza un numar de actiuni la o societate inchisa? Daca contractul de cesiune ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni sa Elena070 Elena070 Buna ziua. Imi poate spune cineva ce documente se depun la Registrul Comertului in cazul cesiunii de actiuni intre actionarii unui SA? Va multumesc. (vezi toată discuția)