avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

Buna ziua
Am o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva.
Anul acesta in luna mai am achizitionat o masina noua euro 4 de la un delar auto autorizat din Romania , pentru care am platit la fisc taxa de prima inmatriculare in valoare de 1800 lei.
Intrebare: Daca dau Finantele in judecata as putea recupera acesti bani?
Va multumesc anticipat.
Nu puteti recupera, deoarece autoturismul se afla la prima sa inmatriculare nu a fost inmatriculat inainte in alt stat comunitar.
Motivul ptr care nu puteti recupera.... momentan este faptul ca instantele in speta Curtea de Apel nu a declarat discriminatorie legea sub care ati platit d-voastra taxa de poluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare mocckup mocckup Buna ziua! Urmare a hotararii Curtii de Justitie a UE de la Luxemburg care considera OUG 50/2008 ca fiind nelegala, contrar dreptului comunitar al UE si ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare auto danutz01 danutz01 Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto cernea89 cernea89 Am inmatriculat un autoturism sh pe data de 01.04.2010 adus din germania.Intrebarea mea este daca se mai poate recupera taxa tinand cont ca au trecut cateva ... (vezi toată discuția)