buna.as dori sa stiu daca putem vinde o casa daca este donata de parintii lui.ceilalti frati sunt in viata.in mod normal casa este a sotului meu deoarece el a ridicat-o dar fiind foarte ocupat nu a putut umbla cu actele,asa ca parintii lui au trecut-o pe numele lor ,facand-o apoi donatie lui sa nu mai plateasca alte acte in plus.si mai am o intrebare.cand am vrut sa ipotecam casa odata ni sa spus de la banca ,ca ,casa nu este scoasa de sub diviziune.in acest caz,o mai putem vinde ?nu inteleg care este treaba cu diviziunea asta,atata timp cat el a cumparat terenul pe care se afla casa de la un vecin.va multumesc !
Nu se intelege prea bine situatia asa ca va rog sa ma corectati daca am inteles gresit.
Inteleg ca atat casa cat si terenul pe care se afla casa se afla in proprietatea dvs si a sotului dvs, terenul a fost achizitionat de la un vecin, iar casa v-a fost donata de socri.
Daca aceasta este situatia atunci puteti vinde casa. Atentie insa, cand socrii vor deceda fratii sotului dvs vor putea invoca in momentul dezbaterii succesiunii faptul ca sotul dvs a primit "anticipat" o parte din mostenire si sa ceara raportul donatiei ( adica la impartirea bunurilor sa se ia in considerare casa sau valoarea casei).
In ceea ce priveste "iesirea din indiviziune" (banuiesc eu ca la asta va referiti) va trebui sa ne dati mai multe amanunte. O iesire din indiviziune presupune ca sunt mai multi proprietari ai casei care vor sa se individualizeze partile lor, daca atat dvs cat si sotul sunteti singurii proprietari ai casei si sunteti de acord sa o vindeti n-ar trebui sa se puna aceasta problema. Cumva socrii au donat doar o parte din casa?
ati inteles f.bn,si multumesc de raspuns.scz ca am gresit "diviziune".casa este doar a noastra.terenul cumparat pe care se afla casa este de la un vecin,iar vecinul ,din bucata lui de teren a mai vandut si altora teren pt garaje.pe extrasul de CF scrie asa:100/842=100 mp,liber de sarcini,deci supraf noastra este de 100 mp cei 842 sunt ai vecinului.si in actele in care va intrebam despre casa stiu ca parintii lui au facut un act in care specifica ca,casa este a lui,construita de el si terenul cumparat este din banii lui.multumesc inca o data.casa este donata toata.vb doar de terenul cumparat pe care se afla casa caci pe el fost constr casa si spunea ca ar trebui ca noi si vecinii sa facem indiviziunea pe casa,cei care au cumparat terenul pt garaje si cel care ni l-a vandut