avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din diviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din diviziune

Buna ziua am o problema legata de iesirea din diviziune nu stiu cum sa procedez pentru ca eu locuiesc cu parintii . Cand sa cumparat terenul in 1976 a fost un lot de 500 Mp si sa cumparat de catre doua familii ,pariti mei si vicini.
Au fost deacord sa inparta terenul in mod egal si au construit casele lipite. Timpul a trecut parintii au inbatranit au neglijat si nu au facu isirea din diviziune . Probleme au inceput sa apara cand am aflat ca exista o ipoteca pusa pe casa ,pe teren de catre o banca de unde vecina luase bani . Banca nu mai exista vecina si-a achitat datoria dar nu sa dus la cartea funciara sa ridice ipoteca.Eu am mers si am fost la cei ce detin arhiva banci, dar mie nu au putut sa-mi dea originalul actului sal depun decat o copie .Acum relatiile dinrte vecini sunt cam tensionate vecina nu vrea sa ridice ipoteca sa fie deacord cu iesirea din diviziune .Am ruganto iam spus ca toate cheltuielile le supor eu facand act notarial ca nui mai cer nici un ban.Parinti mei fiind proprietari nu vor sa o de in judecata pobabil de rusine . Intrebarea este ce pot face ieu ? Noi suntem doi frati ,vecina are doi copii sotul decedat au facut si sucesiunea dupa imormantare.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:32, 28 August 2011
Puteti solicita in fata instantei de judecata iesirea din indiviziune chiar daca vecinii nu sunt de acord cu acest lucru.
Mihai-Jus a scris:

Puteti solicita in fata instantei de judecata iesirea din indiviziune chiar daca vecinii nu sunt de acord cu acest lucru.

:rtfm: Cine sa ceara partajul? Utilizatorul care nu are niciun drept asupra imobilului? PARINTII lui sunt coproprietari iar ei NU VOR sa ajunga in judecata. PUNCT. End of the story.

@rusiconstanti - cat timp traiesc parintii d-voastra nu aveti altceva de facut decat sa-i convingeti ca partajul pe cale judiciara nu e mai rusinos decat partajul la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii si-au ipotecat casa pentru ca copilul casatorit sa-si cumpere casa. pot sa determine prin judecata copii sa mute ipoteca pe casa cumparata? enti enti Pentru obtinerea unui credit de la banca, un cuplu a folosit ca si garantie apartamentul parintilor lui. Parintii au renuntat la principiul de \"discutiune si ... (vezi toată discuția)
Pot vinde o casa daca este donatie? cristina velescu cristina velescu buna.as dori sa stiu daca putem vinde o casa daca este donata de parintii lui.ceilalti frati sunt in viata.in mod normal casa este a sotului meu deoarece el a ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna varianta de partaj? iulian_iul iulian_iul as dori si eu sa ma ajutati. parintii mei au divortat in urma cu cateva luni, insa pana acum nu au inceput partajul. divortul a fost intentat de catre tatal ... (vezi toată discuția)