avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Parintii si-au ipotecat casa pentru ca copilul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Parintii si-au ipotecat casa pentru ca copilul casatorit sa-si cumpere casa. Pot sa determine prin judecata copii sa mute ipoteca pe casa cumparata?

Pentru obtinerea unui credit de la banca, un cuplu a folosit ca si garantie apartamentul parintilor lui. Parintii au renuntat la principiul de "discutiune si diviziune" fara sa stie ce presupune asta. (Banca nu i-a prevenit, nu le-a explicat asa cum ar fi fost obligata sa o faca).
Intre timp cuplul a divortat, ea sta in continuare in casa, si pentru ca ipoteca este pe casa parintilor lui, il santajeaza pe fostul sot, determinand-ul sa plateasca ratele in continuare. Parintii lui primesc de la banca amenintari cu executarea silita.... (adresa ei din buletin este pe apartamentul parintilor sotului - apartamentul ipotecat)
Ce se poate face ca parintii sa scape de ipoteca? Respectiv cum pot ei sa oblige cuplul de tineri sa mute ipoteca de pe casa lor, pe casa cuplului - pentru care s-a si facut imprumutul. Banca ar fi avantajata, deoarece valoarea casei cuplului este mult mai mare decat valoarea apartamentului parintilor. Este vreo solutie de iesire din aceasta situatie?
Parintii ar vrea sa se mute in strainatate, si nu pot sa-si vanda apartamentul, fiind ipotecat. Cum ar putea prin instanta sa-i oblige sa mute ipoteca. Casa cuplului nu a fost partajata in instanta.

Alte discuții în legătură

Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Fidejusor contract credit imobiliar oanaiasi oanaiasi Buna ziua : Situatie : eu si sotul meu incepem un proces de divort. Ratele la banca nu le mai putem plati din motive financiare ce pot fi demonstrate. ... (vezi toată discuția)
Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)