avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fidejusor contract credit imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fidejusor contract credit imobiliar

Buna ziua :

Situatie : eu si sotul meu incepem un proces de divort. Ratele la banca nu le mai putem plati din motive financiare ce pot fi demonstrate.

Mama mea este fidejusor la acest contract.

In ipoteza in care banca ne executa silit , mama mea ce obligatii are ? I se pot executa bunurile ?

Daca sotul decide sa ramana cu apartamentul si preia ratele mama va fi in continuare fidejusor sau va scapa de acest obligatie?

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 21:42, 27 Mai 2010
Mama dvs ramane fidejusor atata timp cat contractul de imprumut este in vigoare fie ca il preia sotul fie ca nu.
~ Conținut șters la cerere ~
Inteleg din ce imi spuneti ca in cazul unei executari silite care poate avea loc oricand incepand de acum si pana la sfarsitul perioadei de creditare bunurile mamei mele pot fi executate? (in cazul in care banca nu-si recupereaza intreaga datorie prin vanzarea imobilului achizitionat)

Mentionez ca singurul bun al mamei este un apartament pe ale carui acte apar ea si tatal meu.

Multumesc .
Mama dvs. va raspunde cu toate bunurile prezente si viitoare pentru garantarea creditului pentru care este fidejusor.
In cazul in care fostul dvs sot (care inteleg ca preia creditul) nu isi plateste ratele banca poate sa o execute pe mama dvs.

Cat priveste invocarea beneficiului de diviziune si discutiune mai mult ca sigur exista o clauza in contractul de fidejusiune prin care mama dvs a renuntat la acest drept (doar daca nu exista o astfel de clauza - putin probabil - se pot invoca aceste beneficii). Cu alte cuvinte nu are cum sa renunte la calitatea de garant, exceptie facand situatia in care banca accepta modificarea structurii garantiilor (probabilitatea este insa scazuta).

Va poate transmite dvs. apartamentul pe care il are dumneaei acum in proprietate si orice alte bunuri de valoare. In acest fel banca nu va putea urmari aceste bunuri (evident ca dvs. nu trebuie sa fiti garant al creditului preluat de fostul sot - sa nu fi semnat si dvs. fidejusiune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)