avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere pentru minor

care este procedura de sistare la majorat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:14, 20 Iulie 2010
Odata ajuns la 18 ani , dumneavoastra nu va mai incumba nicio obligatie de plata , decat daca majorul se adreseaza instantei de judecata , in vederea stabilirii pensiei de intretinere, justificand faptul ca nu realizeaza venituri ( sau daca sunt obtinute, sunt unele infime, fara sa-si poata asigura subzistenta ) si ca studieaza ( practica judiciara nu este unitara , in cazul in care forma de invatamand este ID sau FR)

tot n-am priceput daca la serviciu , contabilul trebuie sa nu mai opereze poprirea pentru pensia de intretinere din propie initiativa sau ii este necesara o hotarire de suspendare ...
Trebuie sistata pensia in momentul in care minorul a implinit 18 ani pentru ca din acel moment nu mai exista titlu executoriu.Asa cum se prevede si in hotarare debitorul este obligat la plata pensiei de intretinere pana la majorat.Numai daca ulterior copilul devenit major aflat in continuarea studiilor va obtine o hotarare de stabilire pensie in noile conditii se va popri din nou venitul, altfel nu, este nelegal.;)
si daca juristul nu este de acord cu aceasta, ce pot face?
Contestatie la executare.Consultati avocat!

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)