avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere la locul de munca

Buna, cine stie sa ma lamureasca si pe mine cu o problema cu care ma confrunt.In septembrie baietelul meu implineste 2 ani si ar trebui sa ma intorc la locul de munca, deocamdata fiind cu indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani.Am incercat sa i-au legatura cu noii patroni(dupa plecarea mea in concediu s-a schimbat patronatul) ca sa vad in ce masura mai au nevoie de serviciile mele.Am primit un raspuns nefavorabil pentru mine cum ca ar fi bine sa-mi caut un alt loc de munca ca ei nu vor sa ma mai angajeze.Mentionez faptul ca toti acei colegi care au fost inainte de plecarea mea in concediu au ramas acolo, nu s-au facut restructutari, dar nici o alta angajare.Firma se ocupa de instalatii sanitare, service si autorizari ISCIR, iar eu eram pe post de dispecer pe partea de service.Vreau sa stiu si eu ce drepturi mai am???Ce pot sa fac sa nu fiu data afara sau in somaj?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emese&dani , utilizator 17:18, 25 Iunie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, aveti dreptul de a va intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ati fi avut dreptul in timpul absentei.
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu m-am lamurit, daca ma intorc (si am uitat sa mentionez ca in convorbirea pe care am avut-o cu noul patron mi-a spus ca va desfiinta acel post pe care eu il ocupam), si ei ma pun sa-mi dau demisia, iar eu nu vreau, ce pot sa fac sa fie totul legal?
Nu va dati demisia, intrucat încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj ... mai bine sa desfiinteze postul pentru a beneficia de somaj si de salarii compensatorii.
Deci sa inteleg ca daca as intra in somaj sunt obligati sa-mi dea salarii compensatorii?
emese&dani a scris:

Deci sa inteleg ca daca as intra in somaj sunt obligati sa-mi dea salarii compensatorii?

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
În conformitate cu dispoziţiile art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa cic andyc76 andyc76 Buna ziua. Pe data de 26 noiembrie copilul meu implineste varsta de 2 ani.Am fost contactata de la locul meu de munca si intrebata daca ma mai intorc. Le-am ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)
Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)