avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la munca dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la munca dupa CIC

Buna ziua. Pe data de 26 noiembrie copilul meu implineste varsta de 2 ani.Am fost contactata de la locul meu de munca si intrebata daca ma mai intorc. Le-am raspuns ca da, la care ei au spus ca vor raporta superiorilor decizia mea.A doua zi am primit un mail de la locul de munca in care imi aduceau la cunostinta ca nu au ce sa-mi ofere , nu sunt posturi libere.Eu ma intreb ,daca pe postul meu a fost adus cineva,pe care eu personal l-am antrenat aproape 1 luna inainte sa ies in postnatal, acea persoana ar fi trebuit angajata pe perioada determinata, adica pe 2 ani dupa care contractul meu sa reintre in drepturi, de ce mi se spune ca nu sunt posturi libere? Eu le-am spus ca inteleg situatia si daca chiar nu se poate, atunci sa mi se dea salarii compensatorii si sa fiu trimisa in somaj. Raspunsul lor a fost ca, nu,aunci sa ma prezint in data de 26 la serviciu. In care zi trebuie sa ma prezint, 26 ziua cand face copilul 2 ani sau in urmatoarea zi? Daca ma intorc ma pot forta sa plec din anumite motive cu acordul partilor sau demisia mea?Poate angajatorul sa ma concedieza inventand tot felul de lucruri ca sa ma poata concedia din vina mea si sa nu fie nevoit sa ma trimita in somaj? Angajatorul probabil nu vrea sa schimbe persoana care a venit in locul meu dar deoarece nu mai poate angaja alta persoana pe acelasi post. Va rog frumos, ajutati-ma cu raspunsuri si sfaturi,s-au schimbat multe in codul muncii si nu mai inteleg ce drepturi au mamele care se intorc din concediu de ingrijire al copilului si se lovesc de aceste probleme. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 4 Noiembrie 2011
aveti dreptate.pe data de 26
nimeni nu va poate forta legal sa va dati demisi a sau acordul. rezistati presiunilor.
orice set posibil in ziua de azi , dar il puteti da in judecata si castigati
nu va pot concedia 6 luni pentru necorespundere profesionala
as putea sa cer concediu fara plata si pe ce perioada, daca vad ca sunt probleme?pot sa reiau activitatea dupa terminarea concediului fara plata?multumesc anticipat
av.antoanelageaman a scris:

....
nu va pot concedia 6 luni pentru necorespundere profesionala

Nu mai exista aceasta prevedere... fostul CCMN nu mai este in vigoare

@ andyc76
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)