Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: s-a deschis procedura insolventei la cerea unui creditor. Ca debitor am formulat cerere de reorganizare care mi-a fost admisa si mi-am pastrat dreptul de administrare sub supravegherea administratorului desemnat. Am achitat debitul in totalitate(partial inainte de deschiderea procedurii si ultima parte dupa deschiderea procedurii. Am adus la cunostinta administratorului ca am achitat debitul partial, urmand sa-l achit in totalitate. Ideea este ca nu as vrea sa achit onorariul administratorului care este enorm, 3000 lei/luna. acumam terminat de achitat debitul si o sa ma trezesc ca trebui sa-l platesc pe admins. cu o suma enorma, pentru care nu a facut nimic. va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez pentru a nu-l plati peacest adminis. judiciar. Mentionez ca avea onorariul cel mai mare dintre toate ofertele depuse la dosar. Multumesc. Astept raspunsurile dvs.
Onorariul admin. jud. este fixat de instanta si nu puteti sa-l eludati.
Problema este sa scapati cat mai repede din starea de insolventa, prin plata debitului pentru care a fost declansata insolventa, apoi, prin inchiderea cat mai rapida a dosarului, rolul administr. judiciar se va incheia.
Urmariti sa aveti cat mai putine luni de platit pentru "serviciile" administratorului jud.
In acest caz, cu toate ca onorariul a fost fixat prin hotarare judecatoresca, mai depinde si de lichidator si de creditori si de instanta care e" concluzia" finala la care se ajunge, ca doar nici creditorii n-au interes sa tina procedura deschisa si cauza pe rol pentru ca lichidatorul sa-si incaseze onorariul.
Practica judiciara banuiesc ca este diferita, insa, din proprie experienta pot sa va spun ca in astfel de cazuri n-ar trebui sa fiti obligata sa-i achitati onorariu pentru perioada din iunie pana in octombrie, mai ales in contextul in care datoriile au fost achitate.