avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... amenda pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

amenda pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de interese

sunt incadrat din anul 2005 ca referent contractual si abia in 2009 am fost incadrat in functia de referent functionar public
doar ca pentru anul 2008 am primit amenda de la ANI pentru ca nu am depus declaratiile de avere si interese.
fapt pentru care am depus contestatie doar ca mi s-a respins citandu-mi-se art .14 din legea nr.188/1999 ca ,, sunt functionari publici de executie din clasa a III-a persoanele numite in functia publica generala de referent, precum si functiile publice specifice asimilate acesteia.,,

ceia ce vreau sa cer este faptul ca in ce mod pod demonstra ca referentii contractuali care nu au primit inca avizul de la ANFP si nu au fost numiti de primar ca functionari publici prin dispozitie nu intra sub incidenta legii 144/2007 rep
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 15:53, 30 Iunie 2010
Daca a-ti fost amendat si nu a-ti semnat procesul verbal, nu semnati si va eschivati a primi copia procesului verbal de contraventie in termen de 30 de zile de la sanctionare - nulitate. Faceti contestatie pe ordonanta 2 /2001 ,nu aveti consemnat martor la intocmirea pvc, nu vi s-a acordat dreptul la aparare, nu s-a consemnat nimic la mentiunile contravenientului. Eu am reusit din circa 50 sanctionati sa-mi anuleze pvc., ridicati acte de la R.U. care sa probeze cele contestate.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
DIA63, utilizator
daca erau probleme de fond ar fi anulat-o judecatoarea dar nu au fost cred, asa ca trebuie sa-mi demonstrez nevinovatiape bune si nu pe vicii de procedura
Aveati obligatia legala de a depune declaratia numai in cazul in care sunteti functionar public, deci in urma unei numiri in functia publica. Atat timp cat erati personal contractual opera contractul in sine si nu ordinul/decizia de numirepe post. Solicitati o copie de pe contractul respectiv si o copie de pe decizia de numire in functia publica, precum si o adeverinta de la Resurse prin care sa va specifice exact perioada pentru care ati fost incadrat contractual si apoi, pe functia publica. Cred ca sunt suficiente ca si probe ca sa va sustineti nevinovatia si sa contestati pv in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare posturi din contractual in functie publica SMDDI SMDDI OK ,SE FACE TRANSFORMAREA POSTURILOR,INSA ANGAJATII CARE INITIAL AU FOST INCADRATI CONTRACTUALI POT FI NUMITI FUNCTIONARI PUBLICI FARA SUSTINERE DE EXAMEN SAU ... (vezi toată discuția)
Mai pot da in judecata institutia? aida19 aida19 Buna ziua! In 20 septembrie 2010 am primit preaviz, ca urmare a reorganizarii institutiei, adica s-au unit doua institutii si automat s-au redus si posturi. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca enceaioana enceaioana mi sa desfiintat postul de referent cultural din 2010 iar in 2013 sept am castigat procesul cu primaria nici pina in prezent nu am fost chemata la servici sub ... (vezi toată discuția)