avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog,, este foarte important
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog,, este foarte important

Se poate vinde un apartament care deja a fost inchiriat legal pe o perioada de 1 an, dupa numai 3 saptamini de la data inchirierii lui?
Matusa mea sa inteles cu fica ei,, sa-si inchirieze ap proprietate personala, iar cu banii obtinuti, sa fie folositi la renovarea ap., dupa care se vor muta sa locuiasca impreuna
Dupa circa 3 saptamini, Fica o pacaleste si ii spune ca, a trebuit refacut contractul de inchiriere ca era redactat gresit si va trebui sa semneze un nou contract,,, dar contractul nou era de fapt,, un contract de vinzare- cumparare, pe numele nepoatei, pe care l-a si semnat fara sa verifice ce anume semneaza, crezind ca fica a verificat amanuntit tot ceeace contine noul contract.
Mentionez ca matusa mea are 77 de ani,,,,nu mai vede bine si nu prea mai are consimtamint
Va rog sa nu ignorati acest text.
Vreau sa stiu daca este legal sa poti inchiria si vinde in acelasi timp unul si acelasi ap... cit despre fapta ficei se stie ca si-a inselat mama.
Cu multumiri Victor :(
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 21:48, 25 Iunie 2010
Sunt multe persoane care invoca asa ceva si din cate am inteles toti pierd procesele cu o astfel de motivare.
Mergeti sa vada un avocat actele pt ca ceea ce ziceti nu se va dovedi...

avocat Claudiu Lascoschi
adica exista un contract la notar
Interesant cum un notar autentifica un contract fara sa il citeasca partilor sau sa se asigure ca acestia stiu ce anume semneaza.
Matusa poate solicita in instanta anularea contractului de vanzare-cumparare pt mai multe motive: neplata pretului, dol ( adica a pacalit-o) s.a.
Sa isi angajeze un avocat.

In rest, raspunsul la intrebarea daca se poate inchiria si vinde este afirmativ. Se poate.
Raspunsul la intrebarea daca se poate inchiria si vinde un apartament inchiriat este afirmativ. Cumparatorul este obligat sa respecte contractul de inchiriere incheiat anterior cumpararii.
Referitor la ,,pacaleala fiicei,,, matusa dvs. o poate actiona in judecata, dar in multe situatii asemanatoare nu s-a mai putut face nimic.
Milika a scris:

adica exista un contract la notar


Exact.
Trebuie vazut ce fel de act este si daca s-a incheiat la notar.
O vanzare incheiata la notar nu poate fi anulata asa pur si simplu...

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare terren ana_panait ana_panait suntem frate si sora iar tatal nostru, acum decedat, in calitate de vanzator a acceptat sa vanda catre fratele meu un teren, a afirmat ca \"a primit\" pretul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare pt dol tot_me tot_me Este vorba de un contract de V-C intre matusa si nepoate ei. Dupa 4 ani matusa o da in judecata pe nepoata pe motiv de dol. Pretinde ca ea a vrut sa insereze o ... (vezi toată discuția)