:(BUNA ZIUA !
AM SI EU O PROBLEMA ,LA CARE AS DORI UN RASPUNS FOARTE URGENT.
SUNT ANGAJATA LA STAT ,INAINTE DE 01.05.2010 PERSONAL CONTRACTUAL IAR IN PREZENT AM FOST TRECUTI LA FUNCTIONARI PUBLICI ,IN URMA ASIMILARII FUNCTIILOR PE NOUA GRILA DE SALARIZARE NE-AU FOST DIMINUATE SALARIILE DE INCADRARE CU 50% , AM INAINTAT O ACTIUNE IN JUSTITIE ,DAR PANA LA REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME , AM INTRAT IN INCAPACITATE DE PLATA A DATORIILOR CATRE BANCI. MI-AM GASIT CEVA DE LUCRU IN ITALIA DAR PE O PERIOADA DE 6 LUNI .
AM VRUT SA INAINTEZ O CERERE DE SUSPENDARE A CONTRACTULUI DE MUNCA , PE O PERIOADA DE 6 LUNI , DAR SEFII MI-AU RECOMANDAT SA NU O FAC CA NU VOI PRIMI ACORDUL ,SI CA S-AR PUTEA SA FIU SI PRIMA PE LISTA IN CAZ DE DISPONIBILIZARI.
VA ROG SA MA INDRUMATI CE SA FAC , SI DACA IN ACEASTA SITUATIE DE DIMINUARE A SALARIILOR SI ACTIUNE IN JUSTITIE IMI TREBUIE ACORDUL PARTILOR IN CAZUL SUSPENDARII.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Pt suspendarea contractului mai precis inaintarea unei cereri de concediu fara plata va trebuie si acordul angajatorului. Daca angajatorul nu este de acord atunci nu puteti pleca. Parerea mea este ca,daca sunteti cat de cat sigura de acel nou loc de munca,sa va dati demisia si sa plecati. Succes!
Art.95 alin.2 din Legea nr.188/1999 prevede ca, raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 6 luni, fara ca perioadele cumulate de suspendare sa depaseasca 3 ani in cariera functionarului public in cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice. Conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al functionarului public daca interesul personal legitim este justificat prin desfasurarea de activitati remunerate pe perioada suspendarii raporturilor de serviciu.
Suspendarea
cartala
acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)