avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca durata determinata

Am fost in somaj 6 luni de zile(am dreptul la un an avand peste 20 de ani vechime) si pentru ca m-am angajat pe litoral cu contract de munca, patronul mi-a facut contract de munca pe durata determinata (6 luni) dupa care zice el o sa-mi continui somajul. De ce nu mi-a facut contract de munca pe durata nedeterminata si dupa 6 luni cand se incheie sezonul pe litoral sa ma bage in somaj? Exista vreo lege,act normativ pe care-l pot consulta ? Multumesc de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:18, 30 Iunie 2009
1. Pe perioada cat aveti CIM pe perioada determinata se suspenda plata indemnizatiei de somaj.
2. Dupa incetarea CIM se reia perioada de somaj si plata indemnizatiei de acolo de unde au ramas si se continua pana se termina perioada de somaj care a fost acordata initial.
3. Atentie, insa: cand va face CIM pe perioada determinata anuntati AJOFM, luati repartitie de la ei si duceti o copie dupa CIM. Iar la incetarea CIM duceti o copie dupa decizia de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata criistiina criistiina In urma cu 3 am incheiat un contract de munca pe o perioada de 3 luni de zile cu 30 de zile proba, dupa cele 3 luni m-au anuntat ca nu-mi mai reinoiesc ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Stanciut Stanciut Am avut CIM determinat semnat pe o perioada de 6 luni,astazi CIM-ul mi-a fost prelungit cu inca un an si tot pe perioada determinata.Vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Somaj diana45 diana45 Ajutorul de somaj a fost stabilit de pe data de 25.09 urmand sa-l primesc acasa dupa 6 noiembrie. daca ma angajez zilele acestea, mai primesc ceva? (vezi toată discuția)