avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

Buna ziua , daca stie cineva daca a intrat in vigoare legea care nu mai obliga sa platim taxa de reziliere contract telefonie mobila.
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 17:19, 28 Iunie 2010
Inca nu a intrat in vigoare , dar va veni si ziua aceea ....
O clauza abuziva este acea clauza care restrange sau anuleaza drepturile utilizatorului la rezilierea unui contract in cazul in care comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
j) restrang sau interzic dreptul consumatorului de a rezilia contractul, in cazurile in care:
- comerciantul a modificat unilateral clauzele mentionate la lit. e);
- comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
- comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.
Modificariile vor fi aduse legii 296/2004 . Vom vedea !!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vodafone crovu crovu Am contractele: 1/ -pentru doua telef mobile, pe 24 de luni, incheiat in luna iunie 2010 2/ -pentru alte doua telef mobile,pe 12 luni,incheiat in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)