avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu dezvoltatorul complexului in care ne-am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu dezvoltatorul complexului in care ne-am mutat

De curind ne-am mutat intr-un complex de blocuri noi care nu s-a bransat la gaze. Dezvoltatorul (reprezentantul legal) refuza sa branseze centrala la butelie de gaze pe motiv ca mai dureaza foarte putin pina vor face bransarea intregului bloc. Dar deja au trecut 2 saptamini si am auzit zvonuri ca nu se va face prea curind.

Ei ar fi trebuit sa ne predea apartamentul functional.

Noi nu avem bani si timp sa ii dam in judecata. Exista vreun alt fel in care sa ii obligam sa ofere macar acea butelie, si eventual sa solutioneze mai repede problema bransarii complexului la gaze?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: sim74 , utilizator 18:08, 26 Iunie 2010
Daca nu rezolvati pe cale amiabila aveti solutia instantei. Depinde si de ce scrie in contract, poate aveti clauza de arbitraj sau mediere, desi nu cred.
Faceti o Notificare din care sa inteleaga ca sunteti in faza premergatoare unui proces, vedeti ce efecte are, poate se grabeste astfel. Mentionati in notificare ca in situatia in care nu intelege sa respecte contarctul il veti actiona in instanta.
De preferat sa va intocmeasca notificarea un avocat si sa o trimiteti prin executor, da mai bine:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
ContSters14976, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

Am recitit contractul si nu scrie bineinteles pe nicaieri ca trebuie sa fie totul functional... Nici despre posibilitatea de mediere, doar amiabil sau in instanta.

Tot as vrea sa consult un avocat in domeniu sa ne sfatuiasca ce putem face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz loredanatalpai loredanatalpai Stau intr-un bloc cu 8 etaje. Pana in prezent sunt racordati la o conducta de gaz 3 apartamente. Prima data s-a racordat un aparatment de la parter, iar apoi ... (vezi toată discuția)
Un vecin care ne pune in incurcatura zara518 zara518 Buna ziua!As dori si eu un sfat intr-o problema careia nu ii gasim rezolvare. Eu impreuna cu sotul am cumparat un apartament. Acesta se afla intr-un bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Racord gaz la retea privată diana.moldovan diana.moldovan In situatia in care Compania de gaz mi-a dat acordul pentru racord la gaz fara sa verifice ca apartine unei retele private, cum pot proceda? Îi pot da in ... (vezi toată discuția)