avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penaitati aplicate fraudulos la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penaitati aplicate fraudulos la plata intretinerii

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am lipsit din tara timp de un an.La intoarcerea acasa pe lista afisata la intretinere la bloc aveam urmatoarea suma..2100 lei.Mentionez ca in apartamentul meu nu a locuit nimeni,nu au fost consumuri de nici un fel ,a fost debransat si de la reteaua de termoficare,la cererea mea.Pe listele de plata apare lunar suma de 45 lei cheltuieli comune.Administratorul mi-a spus ca suma de 2100 lei rezulta din acumularea penalitatilor timp de 365 zile. Insumate cheltuielile mele pe un an adica 45*12 luni =540 lei>De aici si pina la fabuloasa suma de 2100 lei cum se poate ajunge??Ce metoda se aplica la calculul penalitatilor?App. am achitat 1800 lei si acum mai amde plata inca 1700 restante....Va rog mult explicati-mi cum s-a ajuns la o astfel de suma? X-(:(
art. 49 din legea 230/2007
(1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
Daca este vorba numai de 45 lei lunar sau ceva asemanator, suma finala este foarte, foarte mare.
Ori in unele luni a fost mai mult de plata (o persoana care lipseste din apartament plateste o suma de cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza, printre care si reparatii, lucrari de intretinere......), ori s-a calculat penalizarea penalizarilor, ceea ce e gresit.

Cereti administratorului sa va dea cota lunara de plata din fiecare luna in care ati lipsit, data scadenta a fiecarei cote de plata, adaugati 30 zile la data scadenta din fiecare luna si calculati:
suma de plata * 0.2% * numarul de zile (de la data scadenta + 30 zile pana la data ultimei liste) si rezulta penalizarea pentru fiecare luna.
Adunati penalizarile si cu cotele respective si va da ce ar trebui sa platiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
elga50, moderator
Ce sa mai zic...Am cerut administratorului listele de plata din urma...momentan nu le-am primit....iar raspunsul pe care l-am primit vizavii de suma de 2100 lei este urmatorul ,,nu stiu de unde apare aceasta suma...comitetul este de vina....nu stiu nu cunosc...etc,, acestea sunt cuvintele administratorului.
Pai atunci el ce face acolo? Doar primeste banii de la proprietari? Nu se poate asa ceva!
Intrati pe sectiunea asociatii de proprietari din acest forum si poate acolo veti citi mai multe cazuri si va veti lamuri despre mai multe probleme din asociatiile de proprietari.
dreams a scris:

App. am achitat 1800 lei si acum mai amde plata inca 1700 restante....Va rog mult explicati-mi cum s-a ajuns la o astfel de suma? X-(:(

Poate ne explicati ce ati vrut sa spuneti mai sus.
Spuneti ca pe lista ar fi 2100 lei.
Ati achitat 1800 lei si mai aveti de plata 1700 lei restante?
Dar penalizarile care sunt, unde sunt?
Ce legatura este intre aceste sume?
Poate cand ati plecat in strainatate ati lasat restante....
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Penalizari la asociatia de proprietari camelia_neacsu camelia_neacsu Vreau sa stiu daca este corect ca penalizarea de la restanta de plata a cotelor de intretinere sa fie mai mare ca datoria (restanta ).Exemplu datoria 1.700 lei ... (vezi toată discuția)
Liste de plata la asociatie ContSters205948 ContSters205948 MI se baga penalizari,PE LISTA DE PLATA APARE CA SE BAGA PENALIZARI DE 0,2 IN CONFORMITATE CU LEGEA NR 114,ART 31 SI o.u.g - PUBLICATE PE DATA DE 07 SEPT ... (vezi toată discuția)
Penalizari la cotele de intretinere UAN69 UAN69 ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o (vezi toată discuția)